Minden településen jelen lenne a polgárőrség

2011. május 28. 15:43

Minden településen létre kell hozni egy törvényesen működő polgárőrséget - határozott az Országos Polgárőr Szövetség a Megyei Önkormányzatok Országos Szövetségével közösen szervezett szombati konferencián.

2011. május 28. 15:43

A Megyei Önkormányzatok Országos Szövetségével közösen szervezett konferenciát az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) szombaton Budapesten, ahol Túrós András OPSZ-elnök felvetésére a konferencia résztvevői egyhangúlag döntöttek arról, hogy az ország minden településén kezdeményezik a polgárőrség létrehozását. A kezdeményezés célja az egyesület erősítése, az ország közbiztonságának javítása, valamint a civil erők megjelenésének megakadályozása a településeken.

Túrós András kiemelte, az elmúlt hetekben több törvénymódosítás is szigorította, ugyanakkor ezáltal megkönnyítette és egyértelműsítette a polgárőrség munkáját, ennek értelmében húsz napon belül meg kell újítaniuk együttműködésüket a rendőrséggel.

Az elnök felidézte, a 2011-es évet a kistelepülések biztonsága évének nevezték el, és ezzel kapcsolatban egy 400 millió forintos pályázati programot hirdetettek meg.

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kanpalisoda
2011. május 29. 15:38
Hát ez tündéri! Akik alulról szerveződtek volna, azokat kinevezték egyenruhás bűnözőknek. Ehelyett felülről szervezünk, egy alulról szerveződő...izé,akkor most mi van? A kecske sem lakott jól, meg a káposzta sem maradt meg?
kukagyerek
2011. május 29. 10:46
Józsi bá és megmonta s szomszédbú: Közös lónak Túrós a háta!
magnamater
2011. május 29. 09:59
Polgárőrség célja a civil erők megjelenésének az akadályozása - akár a rendőrséget, a polgárőrséget is a civilek ellen akarják bevetni. Civilizálatlanok nem számítanak civilnek, a romák örűlhetnek,a polgárőrök is segíteni fogják őket.
Paul
2011. május 29. 00:27
Ugyan már, az egész eleve halálra van ítélve. Minden olyan szervezet, amelyik a jelenlegi rendnek megfelelõen kíván megoldást nyújtani a bûnözés problémájáa az ugyan olyan sikertelenségre van ítélve, mint a rendõrség - aminek önmagában képesnek kellene lenni a rend fenntartására. De nem képes, és nincs meg rá az akarata, mert a politikai korrektség nevében minden eltöketlenedik. Próbálkoznak mindenféle programokal, meg hasonló pótfoglalkozásokkal, csak éppen a konkrét bûnözésre nem kívánnak valós megoldást nyújtani. Át kell itt rendezni az egész kócerájt, kiebrudalni mindent, ami a normális rend ellen mûködik, teszi azt akár aktívan, akár passzívan.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!