Kolompár lemondatná Farkas Flóriánt

2011. május 23. 14:43

Bűncselekményekkel vádolta és lemondásra szólította fel az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) elnökét, Farkas Flóriánt és Lukács Mihály elnökhelyettest Kolompár Orbán.

2011. május 23. 14:43

Kolompár Orbán szerint a Lungo Drom elnöke, Farkas Flórián azzal a hazugsággal csalt ki február közepén 30 millió forint intervenciós támogatást székházfelújításra a kormánytól, hogy romos épületet vett át az előző vezetéstől, miközben az épületben keletkezett rongálási károkat ők maguk okozták. Ennek alátámasztására egy videofelvételt mutatott be.

A felvételen, amelyet a roma érdekképviseleti szervezet székházában a biztonsági kamera rögzített, az látható, hogy egy férfi a cipőtalpát lehúzza a falon, majd egy vödörből folyadékot locsolt az épület lépcsőházában a falra. Kolompár szerint a felvételen a Lungo Drom és az ORÖ elnökhelyettese, a Fidesz korábbi országgyűlési képviselője, Lukács Mihály látható, ezért azonnali lemondásra szólította fel. Mivel szerinte erről Farkas Flórián is tudott, neki szintén meg kell válnia az ORÖ-ben betöltött tisztségétől Kolompár szerint.

Az Országos Cigány Önkormányzat volt elnöke szerint a rongálással a képviselőknek egyrészt az volt a céljuk, hogy az önkormányzat előző vezetését rossz színben, bűncselekményekkel vádolva tüntethessék fel Latorcai Csaba nemzetiségi ügyekért felelős helyettes államtitkár, illetve a hivatal átadás-átvétele utáni sajtóbejáráson megjelent újságírók előtt. Másrészt jogtalanul jussanak több millió forinthoz úgy, hogy megvezetik a kormányt és az államtitkárságot. Kolompár szerint „a Lungo Drom elnöke becsapta szövetségesét, a Fideszt, a kormányt, a magyar népet, de legfőképp az általa képviselt cigányságot, és kijelenthető: csalásokon és köztörvényes bűncselekményeken alapul a Lungo Drom elnöke által oly gyakran emlegetett új szemléletű, erkölcsös, botránymentes cigánypolitikája”.

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Julio Salazar
2011. május 24. 11:07
Miért nincs még ez a cigány börtönben ???!!!
lancelotbeka
2011. május 24. 06:23
Biztos ez is része az új roma stratégiának...
HSL
2011. május 23. 20:37
valahogyan Arany János " A nagyidai cigányok" jut az eszembe kicsiben adják elő a nagyok cirkuszát hungaricum :(
mecseri
2011. május 23. 18:56
Ezeknek nem is kell rasszizmus, nyírják egymást megállás nélkül... a végén ők fogják egymás tetteit cigánybűnözésnek nevezni...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!