Négyen állnak bíróság elé a West Balkán-ügyben

2011. április 28. 07:49

A nyolc gyanúsított közül négyen állnak bíróság elé a három halálos áldozatot követelő West Balkán-tragédia ügyében. Vádat emeltek a Noise Night Life-rendezvények főszervezője és ezek biztonsági főnöke ellen is. Az ügyészség letöltendő fogházbüntetést indítványozott.

2011. április 28. 07:49

A korábban meggyanúsított nyolc személy közül négy ellen vádalt a VI-VII. kerületi ügyészség a Nyugati téri szórakozóhelyen történt tragédia miatt - írja a Népszabadság és a Magyar Hírlap. A vád halálos tömegszerencsétlenséget okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés.

A rendőrség mind a nyolc személy ellen vádemelést javasolt, ám az ügyészség négy esetben megszüntette a nyomozást. Ihász Sándor fővárosi főügyész az Echo Tv-ben azt mondta: a januári rendezvény szervezői, lebonyolítói, illetve a biztonsági őrséget ellátó cég vezetője döntően tűzvédelmi, biztonsági és műszaki szabályszegései okozhatták a tömegszerencsétlenséget.

Bíróság elé kell állnia Sz. Győzőnek, a West Balkán Kft. ügyvezetőjének, K. Tamásnak, a Noise Night Life-bulikat szervező cég főszervezőjének, Cs. Józsefnek, a zenés rendezvényeket szervező DieselMusic 2010 Kft. nevében eljáró rendezvényszervezőnek és H. István Ferencnek, a West-Balkánban rendezett Noise Night Life biztonságáért felelős cég illetékes biztonsági főnökének. Az ügyészség szerint a vonatkozó jogszabályok és előírások közül lényegében egyet sem tartottak be.

A Magyar Hírlap úgy tudja, az ügyészség letöltendő fogházbüntetés kiszabását indítványozta.

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
egysegelem
2011. április 28. 16:05
Nonszensz lenne ha elitelnenek barmelyiket, nem tettek semmit.
ganxtalovin
2011. április 28. 11:32
nem értem miért nincsenek ezek már a sitten!!??!!?? főleg a főszervező... nem nagyon változik az igazságszolgáltatás!!!!!
lavor
2011. április 28. 09:01
A Noise Night Life főszervezője a volt osztálytársam öccse:D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!