Orbán felmentette helyettes államtitkárát

2011. március 11. 12:28

Orbán Viktor menesztette Tóth Zoltán Józsefet, a honvédelmi minisztérium helyettes államtitkárát. A jogi szakembert hivatalosan személyes okok miatt menesztették, ám az ügyben a HM feljelentései is szerepet játszhatnak.

2011. március 11. 12:28

A miniszterelnök azonnali hatállyal felmentette Tóth Zoltán Józsefet, a Honvédelmi Minisztérium egyik helyettes államtitkárát - tudta meg a Népszabadság. A jogi és igazgatási ügyekért felelős államtitkárnak állítólag köze lehet a Zrínyi Kommunikációs Kft. ügyében tett feljelentésekhez. Ezek egyes információk szerint nem mindig voltak megalapozottak.

Tóth Zoltán Józsefet hivatalosan „a vele való egyeztetést követően, személyes okból mentették fel azonnali hatállyal”. A minisztérium ugyanakkor emlékeztetett, hogy a tövény alapján a helyettes államtitkárok felmentését nem kötelező megindokolni. A korábban több oldalról is támadott szakember egyelőre nem nyilatkozik menesztésének körülményeiről.

Hende Csaba szerint a Zrínyi Kommunikációs Kft. és további honvédelmi minisztériumhoz köthető cégek ügyében mintegy húsz gazdasági bűncselekményt tártak fel. Az MSZP közleménye szerint a cégek működése szabályos volt, a minisztert szerintük félrevezették. A szocialisták valótlannak tartják, hogy a HM Zrínyi Kft.-t vezető Gubcsi Lajos 230 millió forintos új megtakarításról beszél. A közlemény állítja: a cég eredménytartaléka az átadás-átvételkor pontosan ennyi volt.

Az MSZP közleményére Gubcsi Lajos levélben reagált: „Uralkodásuk alatt a Zrínyi Egyetem és a Zrínyi Kft. vezetői - felső szintek tudtával - bemocskolták a szigetvári hős és a költő-hadvezér nevét, Zrínyi Péterét és lányáét, Zrínyi Ilonáét. Ezt nem bocsátom meg. A többi konzekvencia a rendőrség, ügyészség, bíróság dolga. Most elmegyek lemosni a Zrínyi nevet, más pénzt mos, én ezt mosom. Nem hiszem, hogy viszontlátásra, MSZP.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
de karatna
2011. március 11. 13:45
Tóth Zoltán Józsefet egy kiváló szakember, egy kiváló, becsületes és megvehetetlen magyar ember. Még hallani fogunk róla! Sok erőt és jó egészséget Zoltán!
kanpalisoda
2011. március 11. 13:19
"Most elmegyek lemosni a Zrínyi nevet," Ne túlozzon Gubcsi. Nem hinném, hogy a Zrínyi név rá lenne erre szorulva? Amit meg itt "bemocskoltak" az már elég sz*ros volt előtte is.
doncamillo
2011. március 11. 13:16
Nagyon helyes!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!