Ezután a kormány dönthet a hivatalos földrajzi nevekről

2011. március 21. 21:34

Továbbra is a Földrajzinév-bizottság dönt a hatáskörébe tartozó hivatalos földrajzi nevekről, kivéve ha ahhoz kiemelt közérdek fűződik, mert akkor a döntés joga a kormányé lesz.

2011. március 21. 21:34

A kormány módosította a 2007-es, a magyarországi hivatalos földrajzi nevek megállapításáról és nyilvántartásáról szóló rendeletet. A kedden hatályba lépő rendelet szerint továbbra is a Földrajzinév-bizottság dönt a hatáskörébe tartozó hivatalos földrajzi nevekről, de ha ahhoz kiemelt közérdek fűződik, akkor a  döntés a kormány joga. Ezt egyedi határozattal teszi meg.

A rendelet tartalmazza azt is, hogy a bizottság hivatalban lévő tagjainak megbízatása a rendelet hatályba lépésével egyidejűleg megszűnik, a vidékfejlesztési miniszter - aki mellett működik a testület - pedig 15 napon belül felkéri az érintett szervezeteket és személyeket az új tagok jelölésére.

Összesen 70 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Trükkök Százai...
2011. március 22. 22:56
Na, lejtőn a dolog. De mámoros érzés lehet odafenn...
Csigorin
2011. március 22. 19:40
szoval ha vki nem vette volna a lapot a koztisztviselok kozul: "ocsisajt, teged nem donteni kuldtunk oda, plane nem gondolkodni, hanem szavazni. Az a munkad hogy megnyomd a gombot. Nem, nem a masikat, hanem amire ramutatunk. Comprende?"
StG
2011. március 22. 18:23
Van már hivatalos indoklás is: http://index.hu/belfold/2011/03/22/a_kormany_elvarja_hogy_a_szakemberek_a_kedve_szerint_szavazzanak/ Azt azért becsülöm bennük, hogy nem szaroznak, megmondják (igaz, utólag), hogy nincs szükség itt szakmázásra, a szakértelem úgyis bolsevista trükk. Egyszerűen támogatni kell csak azt, amit a kormány elhatároz.
Aldo Raine hadnagy
2011. március 22. 18:21
"„A Magyar Köztársaság Kormánya [...] arra kérte a bizottságot, hogy 2011-től a ferihegyi repülőtér a világhírű magyar zeneszerző és zongoraművész nevét vegye fel. Mivel a 25 fős Földrajzinév-bizottság 17 tagját minisztériumok delegálják, elvárható lett volna, hogy a jelen lévő kormánytisztviselők támogassák a kormány kinyilvánított és egyértelmű kérését” – írta a minisztérium." Magyarul: a fidesz szerint vannak fedőszervek,amik a látszatot akarják fenntartani,hogy nem a fideszkormány dönt mindenben...azonban abban a pillanatban,ha nem a kormány álláspontja érvényesül,jön a bosszú,kirúgás,stb.....mint az egypártrendszerben.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!