12 kérdés az alkotmányról

2011. február 13. 12:24

A választókorú állampolgárok közvetlenül is részt vehetnek az alkotmányozási folyamatban: egy tizenkét kérdésből álló kérdőívet tölthetnek ki az új alkotmánnyal kapcsolatban.

2011. február 13. 12:24

Szili Katalin és Szájer József vasárnap közös sajtótájékoztatón jelentette be: A Nemzeti Konzultációs Testület tizenkét kérdésből álló kérdőívet küld a választópolgároknak.

A kérdőív többek között a következő kérdéseket teszi fel: az új alaptörvény csak az állampolgári jogokat, vagy a kötelességeket is rögzítse-e; fixálja-e az állami eladósodás mértékét; illetve essen-e szó benne olyan értékekől, mint munka, otthon, rend, egészség. A felmérés alapján szeretnék megtudni azt is: mennyiben szükséges a magyarság nemzeti összetartozásának deklarálása.

Összesen 88 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
buckafej
2011. február 14. 07:46
Valóban akkor lenne erős az alkotmány legitimációja, ha népszavazás hagyná jóvá. Néhány probléma a népszavazással: 1. Túl bonyolult, a jogászokon kívül ki olvassa végig? Az emberek úgysem szakmai alapon döntenének. 2. Politikai sárdobálásra használnák a pártok. 3. Érdektelenség. 4. A nagyrésze tetszik, de 1-2 dolog pl. abortusz, házasság nem ért egyet, akkor hogy szavazzon. 5. A már jól bevált: Mennyibe kerülne ez nekünk? 6. Az érv, hogy a Fidesz eddig népszavazás párti volt, most meg nem nem jó, mert az MSZP eddig nem volt népszavazás párti, most meg az. Egészítsétek ki a listát!
HSL
2011. február 14. 07:21
szép gesztus és korrekt kérdőív a gyerekszavazatos izét leszámítva, majd legalább azt kihúzom :)
RepiP
2011. február 13. 22:22
Nagyon szívesen.
RepiP
2011. február 13. 22:15
Nono, abból, hogy te magad sem tudod igazán, hogy mit is akarsz mondani, tehát totál fogalmatlanul sípolsz itten, pont nem az én "egyszerűségem" következik. Kapizsg? De azért ne sírj.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!