Ítéletet hoztak a Zuschlag-ügyben

2011. január 31. 10:17

Hétfőn délelőtt hirdetett határozatot másodfokon a Szegedi Ítélőtábla a Zuschlag János és társai ellen folyó perben. A volt szocialista politikus első fokon 8,5 évet kapott közpénzek szabálytalan felhasználásáért, másodfokon hat évre csökkentették a büntetést. „Az elmúlt húsz év minden bűnét, hibáját nem lehet rajtam számon kérni” - mondta Zuschlag az utolsó szó jogán.

2011. január 31. 10:17

Zuschlag János ügyvédje szerint nincs egyértelmű bizonyíték a bűnszervezet működtetésére, ezért az ítélet enyhítését kérte. Az elmúlt húsz év minden bűnét, hibáját nem lehet rajtam számon kérni – mondta a tárgyalóterembe megbilincselve, két fegyőr vezetésével érkező egykori szocialista politikus.

A bíróság Zuschlag Jánost folytatólagosan elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmények miatt ítélte el hat évre. Társai közül hetet 1 év és 4 hónap és 5 év és 6 hónap közötti végrehajtandó börtön büntetést, három személyt felfüggesztett börtön büntetést, négy személyt pénzbüntetésre és egy vádlottat felmentett a bíróság.

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Silcon
2011. február 01. 08:17
Egy átlagember egész élete alatt keres meg annyit, mint amennyi az elsíbolt pénz - és ezért csak 6 évet kockáztat a börtönben. Hát ezt nem mondanám elrettentő ítéletnek. A kár nagy részét megtérítette: marha jól fizethet az MSZP, hogy ennyi idősen ekkora pénzt simán ki tud perkálni. Hajdani képviselőség ide-oda, egyszerűen hihetetlen, hogy ~ötvenmilliót legálisan előteremtsen.
sensei
2011. január 31. 21:34
Én, mondjuk fölemeltem volna 25 évre. Bizonyára "éneklésre" nyílt volna a szája. A csökkentett "bünti" fele már eddig letelt, a 350 milla meg ott leskelődik a bankszámlán a hallgatásért. Meg még egy kis kamat. Szinte már tapintható számára. És ennek nagy részét már nem kell visszahordani.
pityesz74
2011. január 31. 21:03
"Megérdemli az enyhítést Cusi hisz jó volt a magaviselete "Igazad van,mert elvitte a balhét a nagyok helyett is!Ha fegyházba csukták volna már régen dalolt volna a madárka!
cutcopy
2011. január 31. 18:56
Ez érthetetlen.. az ügyész enyhítést kért mert szerinte nem bűnszervezetben történt a csalás, a bírónő kijelentette hogy igen is bűnszervezetben követték aztán enyhített a büntetésen.. Tehát ez azt jelenti hogy ha már az ember odáig jut mindenképp szervezetten érdemes bűnözni mert az enyhítő körülmény..!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!