Új pszichiátriai központ jöhet

2010. december 06. 08:55

A kormány új országos pszichiátriai intézmény létrehozását tervezi. Erről a lipótmezői Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet 2007-es bezárása óta erről nem volt szó.

2010. december 06. 08:55

A három éve bezárt lipótmezői Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet helyett új országos pszichiátriai intézmény létrehozását tervezi a kormányzat. Az intézet a tervek szerint az ön- és közveszélyes betegek ellátása mellett elsősorban tudományos és kutatási feladatokat látna el.

Az egészségyügyi államtitkárság az Indexnek elmondta: az új intézet helyéről még tárgyalások folynak. A Magyar Pszichiátriai Társaság, az Országos Pszichiátriai Központ a Pszichiátriai Szakmai Kollégium, valamint a Semmelweis Egyetem és a Debreceni Egyetem közös júniusi állásfoglalása alapján a pszichiátriai zavarok Magyarországon már népbetegségnek számítanak.

A betegeket és reformpszichiátereket képviselő Pszichiátriai Érdekvédelmi Fórum szerint az általuk képviselt rétegeket kihagyták az egyeztetésekből, pedig szerintük „a betegek nem akarnak új Lipótot”.

 

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik