Új pszichiátriai központ jöhet

2010. december 06. 08:55

A kormány új országos pszichiátriai intézmény létrehozását tervezi. Erről a lipótmezői Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet 2007-es bezárása óta erről nem volt szó.

2010. december 06. 08:55

A három éve bezárt lipótmezői Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet helyett új országos pszichiátriai intézmény létrehozását tervezi a kormányzat. Az intézet a tervek szerint az ön- és közveszélyes betegek ellátása mellett elsősorban tudományos és kutatási feladatokat látna el.

Az egészségyügyi államtitkárság az Indexnek elmondta: az új intézet helyéről még tárgyalások folynak. A Magyar Pszichiátriai Társaság, az Országos Pszichiátriai Központ a Pszichiátriai Szakmai Kollégium, valamint a Semmelweis Egyetem és a Debreceni Egyetem közös júniusi állásfoglalása alapján a pszichiátriai zavarok Magyarországon már népbetegségnek számítanak.

A betegeket és reformpszichiátereket képviselő Pszichiátriai Érdekvédelmi Fórum szerint az általuk képviselt rétegeket kihagyták az egyeztetésekből, pedig szerintük „a betegek nem akarnak új Lipótot”.

 

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
valv
2010. december 06. 13:57
Lesz hová zárni Hoffmann Rózsát ;-D
anya111
2010. december 06. 11:34
Látszik, hogy soha nem voltál a Lipóton még látogatóban sem. Ez az épület 2010-ben már nem alkalmas ilyen betegek kezelésére. A nagy belmagasságú kórtermek nem átfűthetők, a széles, monumentális folyósók hidegek és feleslegesek. A kórtermek óriási méretűek, ezért sokszor 8-10 beteg van egy szobában, mert nem leválasztható. Fürdőszoba (iszonyú) csak a folyosó végén. Ez már nem egy kórház. Mintának kell venni a VIII. Balassa utca pszichiátriát, ilyen kórházakat, körülményeket és kertet kell biztosítani a betegeknek. És ilyen orvosokat!!!! Mégis jobb lenne, ha egy modern kórházba kezelnék a pszichiátriai betegekek. Kérlek Benneteken, ne kényszerítsétek vissza ilyen borzalmas körülmények közé szegényeket!!!!
crm114
2010. december 06. 11:16
Szóval akkor győztek az "ingatlanfejlesztők". Megmondtam előre.
Trükkök Százai...
2010. december 06. 11:10
Ettől igazán ne félj,én nem leszek ott,úgyhogy bátran!Fel a fejjel!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!