Nem tüntet a Liga és a Munkástanácsok

2010. december 01. 14:20

Nem vesz részt a szakszervezetek szombati demonstrációján a Munkástanácsok és a Liga. Mindkét szervezet a tüntetés mögött vélt politikai szándék miatt marad távol a rendezvénytől.

2010. december 01. 14:20

Palkovics Imre, a Munkástanácsok elnöke a Magyar Nemzetnek elmondta, hogy bár számos kifogással egyetértenek, azonban a témák hecckampányízű tálalása egyértelmű politikai szándékra utal, ezért nem vesznek részt a demonstráción. Hozzátette: az hogy az MSZP-hez kötődő szakszervezetek a magánynyugdíjpénztárak védelmében lépnek fel, éppen a baloldaliság feladása, a munkavállalók becsapása, hiszen ez a rendszer csak a pénztáraknak és a mögöttük álló nemzetközi tőkének kedvez.

A Liga elnöke, Gaskó István is hasonlóan nyilatkozott: több felvetést is jogosnak tartanak, ezek megoldásáról nem mondanak le, ugyanakkor úgy látja, hogy az akció formájáról és sietős megszervezéséből érződik a politikai szándék. A Magyar Nemzet kitért arra, hogy a szombati demonstrációt baloldali kötődésű szakszervezeti szövetségek hirdették meg arra hivatkozva, hogy a jövő évi költségvetés vesztese a közszféra lesz.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!