Még az idén kinevezik a kormánymegbízottakat

2010. december 10. 07:55

A Népszava értesülései szerint még decemberben kinevezik a megyei kormányhivatalok politikai vezetőit. Kormánymegbízott néven kerülnek politikusok a január elsejétől működő hivatalok élére.

2010. december 10. 07:55

Még ebben a hónapban kinevezik a megyei kormányhivatalok politikai vezetőit. Heves megyében Demeter Ervin, Csongrád megyében pedig B. Nagy László töltheti be ezt a posztot - írja a Népszava. Ők ketten fideszes képviselők, várhatóan a többi tizennyolc kormánymegbízott megbízott is közülük kerül ki - ennek érdekében még alkotmányt is módosított ősszel a kormány.

A jövő évi költségvetésből összesen 87,5 milliárd forintot szán a kormány az összevont megyei kormányhivatalok működtetésére. Eredetileg 7,5 milliárd forint lett volna erre a célra, de Szabó Erika államtitkár módosító javaslatával, több tételből 80 milliárdos pluszhoz jutnak. A többlettámogatást - egyebek mellett - a Fogyasztóvédelmi Hatóság vagy az Országos Tisztifőorvosi Hivatal költségvetéséből csoportosították át. Jövő nyárra elkészülhet a járások visszaállításának menetrendje - említette a reform következő lépéseként Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter.

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
slomovicz
2010. december 10. 10:06
Csak vinnyogjatok vörös fasiszták. Ezt úgy hívják hogy a várvavárt rendszerváltás. Ha véghezviszik és szétverik a hálózatot- szerencsére most az történik- akkor lesz esély hogy egy magyar ugyanannyi munkával ugyanannyit keressen mint egy osztrák munkás. TI vagytok az akadálya. Elég volt az eddigi húsz évből. A kukába dobtuk. Megyei ispánok? Persze majd maradjon a Török Zsolt, meg a pogácsás asszony , meg a többi tehetségtelen balf@sz. Nem. Csak igy tovább , fokozodó tempóban. Ügynöklisták és tartó tisztek adatait várjuk, hogy kitakarítsuk Öket a közéletből. Hajrá.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!