Elfogadták a médiaalkotmányt

2010. november 02. 18:50

Kedden elfogadta a parlament a médiaalkotmányt, amely ezentúl a teljes magyar médiát szabályozza.

2010. november 02. 18:50

A parlament a kormánypártok szavazatával elfogadta a sajtószabadságról és a médiatartalmak alapvető szabályairól szóló törvényjavaslatot, amely 2011. január elsején lép hatályba. Az indítvány elfogadásával a polgári törvénykönyv helyett a jövőben a médiaalkotmány tartalmazza a sajtó-helyreigazítás - alig változó - szabályait is. Az új törvény hatálya minden médiumra, így a hírportálokra, internetes újságokra is kiterjed. A jogszabály meghatározza a közönség jogait és a sajtó kötelezettségeit is.

A most elfogadott törvény része a médiaszabályozási átalakításnak, amelyet a Fidesz az új parlamenti ciklusban kezdett meg. A médiafelügyelet átalakításáról szóló szabályokat már korábban elfogadták.

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szélhámló
2010. november 03. 10:46
"totális diktatúrát adtatok a putriból kimászott vezéretek kezébe!" ORVOST!
kulalak
2010. november 02. 22:34
Sajat fejjel kell gondolkodni. A hazugsagfolyam folyamatos minden orszagban, ebbol elnek, ez a termek (a Mandineren is!). Gyengult a media hatalma amugy is az elmult otven evben mert meguntuk, megszoktuk es mert sokdimenzios/sokcsatornas lett igy mindenki talal maganak valot amivel egyetert:) Nagyivben megadoztatni BARMILYEN mediat mert az en legteremet hasznaljak es minimum befektetessel nagyreszt ertektelen szemetet hoznak letre szep profittal.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!