Újabb kolontári házak lebontásáról döntöttek

2010. október 17. 14:33

23 kolontári ház lebontásáról döntött a védelmi bizottság vasárnapi devecseri ülésén, a bontási engedélyeket várhatóan a jövő héten adják ki - tájékoztatott Lasztovica Jenő, a testület elnöke. A devecseri ingatlanokban keletkezett kár felmérése még folyamatban van.

2010. október 17. 14:33

Újabb 23 kolontári ház lebontását határozta el a védelmi bizottság vasárnap, Devecserben tartott ülésén. A Kossuth és a Malom utcában lévő, vörösiszappal szennyezett és lakhatatlanná vált otthonok bontási engedélyét a jövő héten adhatják ki - közölte Lasztovica Jenő, a Veszprém megyei védelmi bizottság elnöke.

A testület felkérte a Mal Zrt.-t, hogy a munkálatok során keletkező hulladék elhelyezésére jelöljön ki egy megfelelő tárolóhelyet, ahová a törmelékeket, valamint a vörösiszappal szennyezett földet el lehet szállítani.

Lasztovica elmondta: egyelőre nem tudni Devecseren hány házról állapítják meg a szakértők, hogy lakhatatlanná vált, mivel az adatok egyeztetése és a tulajdonosok nyilatkozatainak begyűjtése még folyamatban van.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kanpalisoda
2010. október 17. 16:18
"Lasztovica elmondta: egyelőre nem tudni Devecseren hány házról állapítják meg" Az tuti, hogy a veszprémi Lasztovica nem mond olyat, hogy Devecseren. Ez kb olyan, mint ha azt mondanám, Sopronon. Én nem vagyok nyelvész, de hetek óta nagyon zavar ez a forma. Devecser 100 km sugarú körében mindenki azt mondja, Devecserben. Aki azt mondja Devecseren, az biztos nem járt a helyszínen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!