MAL-dolgozó: Nyáron megemelték a falat

2010. október 12. 12:16

A MAL egyik dolgozója a Híradónak elmondta: a tragédiát okozó vörösiszap-tározó falát a nyár elején egy méterrel megemelték. A munkás a gátszakadásnak is szemtanúja volt.

2010. október 12. 12:16

Egy, a MTV Híradójának névtelenül nyilatkozó munkás szerint egy méterrel emelte meg az elöntést okozó zagytározó északi falát június végén, vagy július elején a MAL Zrt. A gátemelés a kapacitás megemelésének érdekében történt, akkor még folyt a termelés.

A férfi feladata az volt, hogy átszerelje az iszapot szállító csöveket a megemelt töltés felé. A munkás a tragikus napon is a tározóknál dolgozott: épp a 9-es tározónál dolgozott, és látta, ahogy az erős szél miatt a 10-es tárolónál átcsap az iszap a gáton.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
picur3ka
2010. október 12. 15:44
Persze, hogy megemeltek, hat esett rengeteget akkoriban. Kulonben, ezt a sajat kozlemenyukben is elismertek, hogy ezen a reszen a fal alacsonyabb volt. Na gondolom, nem azert, mert igy terveztek eredetileg.
miloka
2010. október 12. 13:15
Volt erre engedélye a MAL-nak? Ha igen, milyen előírásokat kellett volna betartania? Betartotta azokat? Ki és mikor ellenőrite a magasítást? Nem értek ugyan hozzá, de a józan paraszti eszem azt mondja: ha megemelték, akkot a támfalakat is meg kellett volna erősíteni, vastagtani. Ki fognak még itt derülni igen érdekes dolgok!!!
Rothmüller Mortizár
2010. október 12. 13:00
amikor olvasok vmit az iszapról mindíg eszembe jut, hogy egy-két órával a gátszakadás után a vezérigazgató az infórádióban azt találta mondta, hogy nincs félni való mert a vörös iszap csak egy kis enyhén lugos vízés és vasoxid, nem veszélyes.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!