Kilenc házat kell lebontani a vörösiszap miatt

2010. október 14. 09:20

Kilenc házat bontanak le Kolontáron, a vörösiszap-mentesítésben résztvevők számát csökkentik, a megépült védőgátat közben folyamatosan erősítik.

2010. október 14. 09:20

Kilenc házat kell lebontani az iszapömlés után Kolontáron; a korábbi 1100-1200 főről mintegy 800-ra csökkentették a vörösiszapömlés mentesítésében részt vevők számát, de ebben nincsenek benne az önkéntesek - közölte Dobson Tibor. A kármentesítési szóvivő elmondta: azzal, hogy a védőgát rendszere megépült, már nem szükséges fenntartani Devecseren a riadókészültséget, ezért a katonák visszatérhettek laktanyájukba, és az esetleges evakuálás céljából oda küldött autóbuszok elhagyhatták a térséget. A szóvivő hozzátette: Kolontáron 9 házat kell lebontani; közben murvával és dolomittal folyamatosan erősítik a vasúti töltést és a védőgátat. Kitért arra, hogy bár a Tornán még mindig 8 és 9,3 közötti pH-értéket mértek, a Rábán és a Dunán már 8 alattit.
 

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!