Iszapömlés: Deákot is gyanúsítják, Bakonyi szabadlábon tagad

2010. október 15. 13:13

A Mal Zrt. újabb vezetőjét, Deák Józsefet gyanúsította meg az NNI az iszapkatasztrófa ügyében; közben Bakonyi Zoltán, a cég vezérigazgatója már szabadlábon van, interjút adott a CNN-nek, amelyben továbbra is tagadja az őt ért vádakat.

2010. október 15. 13:13

Gondatlan közveszély-okozás, valamint környezetkárosítás vétségével gyanúsította meg a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) - Bakonyi Zoltán után - Deák Józsefet, a Mal Zrt. műszaki szolgáltatási igazgatóját. Az Országos Rendőr-főkapitányság közleménye szerint Deák nem tett vallomást, a gyanúsítás ellen panaszt jelentett be. A rendőrség a gyanúsított vagyonának zár alá vételére tett előterjesztést.

Eközben szabadulását követően interjút adott a CNN-nek Bakonyi Zoltán, a cég vezérigazgatója, amelyben nem ismeri el a felelősségét az iszapkatasztrófa ügyében, de elmondása szerint erkölcsi kötelességei vannak, amelyeket 120 százalékos erőbedobással teljesíteni fog. A vezérigazgató tagadta, hogy a szerencsétlenség előtti napokban vagy hetekben már megrepedt volna a tározó fala. Bakonyi azt is cáfolta, hogy azért következett be az iszapömlés, mert a megengedettnél nagyobb mennyiségű vörösiszap került a tározóba. Az interjú szerint a MAL-nak ötlete is van, hogyan történt a katasztrófa, de Bakonyi addig nem hajlandó erről semmit sem mondani, amíg be nem fejezik a hivatalos vizsgálódást.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!