Vádemelés az UD-ügyben

2010. szeptember 24. 08:00

A vádirat szerint a két volt rendőr hivatali hatalmával élt vissza: létező nyomozásra hivatkozva jutottak két híváslistához, amelyeket ismeretleneknek adtak át. Az egyik lista Meggyes Tamás korábbi kampányfőnökéé, a másik a város alpolgármesteréé volt.

2010. szeptember 24. 08:00
A Budapesti Nyomozó Ügyészség a két gyanúsított ügyében a nyomozást a nyáron lezárta, augusztusban befejeződött a mintegy 1200 oldalnyi nyomozati irat ismertetése, az ügyészség pedig augusztus 27-én nyújtotta be a vádiratot a két férfi ellen a Fővárosi Bírósághoz - mondta a Népszavának Skoda Gabriella, a Fővárosi Főügyészség szóvivője. A vádirat szerint a két volt rendőr hivatali hatalmával visszaélve kért ki, majd adott át ismeretlen személy(ek)nek két híváslistát. A rendőrök létező nyomozásokra hivatkozva jutottak az adatokhoz.
 
A Népszava szerint az egyik lista Horváth Mihályé, Meggyes Tamás esztergomi polgármester korábbi kampányfőnökéé volt, míg a másik Németh Józsefé, a város alpolgármesteréé volt.
 
Az UD-ügy másik ágán jelenleg iratismertetés zajlik, amelyben Tóth Jánost, a cég egyik korábbi vezetőjét adathalászatra való felbújtással gyanúsítják. Az ügynek további öt gyanúsítottja van.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bejogabor
2010. szeptember 24. 14:15
Nem csak emiatt. Ugyanis az UD egyik vezetője épp lehallgatásának közepette suttogta bele a telefonjába az esztergomi telefonszámokat, hogy ezekre lenne szüksége. Érdekesebb azonban az, hogy a Fidesz nagyon csendben van ebben az ügyben. Márpedig ha valakik lekérték fideszesek híváslistáit, akkor illő lenne megszólalni, vagy legalább valamiféle műfelháborodást produkálni. De csendben hallgatnak. Miért? Talán azért, mert tanúvallomásban állítja valaki, hogy Esztergom fideszes polgármestere épp ezeket a híváslistákat lobogtatva vonta felelősségre egyes munkatársait?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!