Biszku Béla

2010. augusztus 05. 13:26

Egy kicsit úgy működött a közszolgálati Duna TV szerda este, mint a Biszku Béla által a fejlődés évtizedeiként említett hatvanas-hetvenes években: a pártkáder kényelmesen besétált a tévébe, és segítő kérdések kíséretében elmondta, miért van neki igaza.

2010. augusztus 05. 13:26

A műsorvezető pedig hagyta, néhol kicsit alákérdezett, és nem vett észre durva elszólásokat sem. Pedig lett volna mit. A Tumblr-en Woas vette észre, hogy Biszku úgy fogalmazott: „Olyan is volt, hogy egy ítéletet túl súlyosnak tartottunk.” Mindezt azután sütötte el a a volt belügyminiszter, hogy előtte percekig hajtogatta, hogy neki semmi köze nem volt az 1956-os forradalmat és szabadságharcot követő megtorlásokhoz, ami szerinte egyébként ellenforradalom.

„Vajon hány egykori nyugatnémet állampolgár tűrte volna el, ha a Harmadik Birodalom egykori belügyminiszterei, Wilhelm Frick, avagy Heinrich Himmler (feltéve persze, hogy nem halnak meg az adott időpillanatig) a cinizmus legocsmányabb álarcát magukra öltve hazudtak volna a képükbe a ZDF-en, főműsoridőben a második világháborúról?” - teszi fel a kérdést a magát a nemzet televíziójaként aposztrofáló Duna TV szerda esti Közbeszéd című műsora kapcsán a Kettős Mérce blog.

A mélypontot nagy valószínűséggel ott érte el a műsort vezető Apáti-Tóth Kata, amikor a rövid, alig húszperces interjú végén megkérdezte az álláspontjától következetesen kicsit sem tágító Biszkutól, hogy „és ön tényleg semmi felelősséget nem érez?” Nem bakker, hát nem látod, hogy nem?

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Horizont
2010. augusztus 05. 20:51
Ha már számonkérés, elszámoltatás nem volt mi a fenének kell szerepeltetni? Mint egy celebet. Azt se értem, hogy legalább kutatók miért nem keresték fel az elmúlt 20 évben?
bmucsai
2010. augusztus 05. 19:07
B+ tüntessétek ki! Biszkut mega riportert is. Az operatőrt is. Kurva anyátok!!!!!!!
hori77
2010. augusztus 05. 15:36
Az ilyennek a börtönben a helye!
phaidros
2010. augusztus 05. 14:52
Vihar egy kanál vízben, dühönghetünk, de minek. Az lenne a kérdés, hogy mikor jönnek a csehekéhez hasonló büntetőtörvények. Nyilván sosem, mert akkor jöttek volna az első Fidesz-kormány alatt, csak túl sok van ezekből köztük és a haverjaik között. :S
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!