Újraindulhat a Sláger és a Danubius?

2010. július 14. 14:28

Jogerősen nyert pert a Sláger Rádió és a Danubius Rádió is az ORTT ellen. Az ítélet szerint nem lett volna szabad szerződést kötni a NeoFM-mel és ClassFM-mel.

2010. július 14. 14:28

Jakus László, a Sláger Rádió pénzügyi igazgatója felszólította az ORTT-t, haladéktalanul bontsa fe a Neo FM műsorszolgáltatási szerződését, miután a Fővárosi Ítélőtábla szerdán helybenhagyta a Fővárosi Bíróság januári ítéletét. Ez a döntés véglegesítette, hogy az új adó pályázatát az ORTT jogerősen egyáltalán nem fogadhatta volna el.

Jakus elvárja a testülettől, hogy hozzon jogszerű döntést az országos rádiós frekvenciapályázatok ügyében. „Ennek eredménye a Sláger Rádió meggyőződése szerint csak az lehet, hogy a Sláger Rádió visszakapja frekvenciáját” - írta a pénzügyi igazgató.

Frissítés

A NeoFM tulajdonosa időközben közleményt adott ki: ők is nyertesnek tartják magukat, hiszen jogerős ítélet mondja ki, hogy a polgári bíróság nem kötelezheti az ORTT-t az FM1 Zrt. műsorszolgáltatási szerződésének felmondására.

Az FM1 Zrt. továbbra sem osztja a polgári bíróság álláspontját, és felülvizsgálati kérelmet nyújt be annak ellenére, hogy a jogerőssé vált ítélet a NeoFM működését nem veszélyezteti.

Időközben a Danubius Rádió is jogerősen nyert az ORTT-vel szemben zajló, azonos tárgyú perében - közölte az MTI-vel a rádiót képviselő ügyvédi iroda vezetője, Szecskay András.

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nagyapo
2010. július 15. 00:47
Azért - a megszűnt rádiók korábbi lobbitevékenysége mellett - annak a pályázatnak kiírása is megérne egy misét... Amennyire én tudom, egyrészt fennálltak az összeférhetetlenségi feltételek (más adó tulajdonosa nem is indulhatott), másrészt viszont előírtak x év rádiós tapasztalatot. Magyarul: jogszerűen indulhatott a Sláger, a Danubius, meg esetleg még néhányan, akik már bizonyították az alkalmatlanságukat azzal, hogy csődbe vittek egy adót. Nesze neked, szabad piaci verseny...
Öreg
2010. július 14. 21:03
Piszlicsáré ügy a Sukoró néven elhiresült telekcseréhez képest, érdekes, a ballibek erről nem tépik a szájukat, pedig milliárdos a kár és nem rosz döntés, hanem előre megfontolt csalás! A frekvenciák átvétele pedig -ha törvényellenesen, akkor törvényellenesen is- fontos volt, mert silány paprikajancsik rontották az emberek izlését. Amit minden reggel-sajnos a munkahelyen rákényszerültem, hogy néha halljam-az állandó röhögéssel és közönséges /ocsmány/ beszéddel elértek, meg kellett akadályozni. Örömömre szolgált.
WLaci
2010. július 14. 17:26
Ez egy kétpárti mutyi volt. Szerencse, hogy a bíróságok (még) függetlenek. Szalai Annamária jelölését én is meggondolnám most a Fidesz helyében. ÁSZ-elnök, GVH-alelnökök, stb. ügye után újabb támadási felület. Olvad az a kis, 53%-os többség is ("kétharmad", muhaha).
hogyne
2010. július 14. 16:59
A Sláger MSZP-seggnyalói nélkül én olyan jól megvoltam.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!