Nincs új kollektív szerződés a Malévnál

2010. július 31. 18:46

Augusztus 1-jén jár le a Malév munkavállalóinak kollektív szerződése. A légitársaság közlése szerint a szerződés hiányában a vonatkozó EU-s szabályok lépnek életbe.

2010. július 31. 18:46
A légitársaság közölte, a kollektív szerződés hiánya nem befolyásolja az üzemelést, annak hiányában ugyanis az EU vonatkozó szabályrendszere lép életbe, amelyet a Nemzeti Közlekedési Hatóság állításuk szerint már jóvá is hagyott.
 
A Magyar Közforgalmi Pilóták Egyesülete (Hunalpa) közleménye szerint azonban a Malév által közzétett munkarend több pontjában is sérti az EU-rendeletet és a Munka törvénykönyvét, mert a minimális szabályokat sem veszi figyelembe. A Hunalpa kifogással élt az intézkedés ellen, ám ezt a Malév elutasította - a szervezet közölte, amennyiben nem történik érdemi változás, az Európai Repülésbiztonsági Ügynökséghez (EASA), valamint az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőséghez (OMMF) fordulnak.
 
A légitársaság március 31-én mondta fel a kollektív szerződést, amely augusztus 1-jével jár le.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!