Új névvel támadna fel a Gárda

2010. június 08. 08:50

Terepszínű ruhába bújtatná tagjait az új szervezet, amelyhez eddig már kétezren csatlakoztak a régi-új főkapitány szerint. Fontosnak tartják a hazafias nevelést, tiltakoznának a földvásárlás ellen, és követelnék a felelősségrevonást.

2010. június 08. 08:50
Kiss Róbert, a Magyar Gárda egykori főkapitánya június 4-én, a Jobbik trianoni megemlékezésén jelentette be, hogy a szervezet Magyar Nemzeti Gárda néven alakulna újjá. A Gárda még aktívabb politizálásra készül, tiltakozni fognak a magyar föld felvásárlása ellen és a felelősségrevonásért. A hazafias nevelés érdekében pedig fontosnak tartják, hogy megfilmesítsék a magyar történelem „nagyszerű eseményeit”. Kiss szerint körülbelül kétezren csatlakoztak a mozgalomhoz, ruházatuk terepszínű nadrágból és terepszínű vagy fekete pólóból fog állni.
 
„Az egykori Magyar Gárda sem az egyenruha miatt került feloszlatásra, hanem a magatartásukkal volt probléma. Ha az új gárda nem követ el jogsértő magatartást, akkor a bíróság sem fog fellépni ellenük” - mondta az fn.hu-nak Szikinger István. Kolláth György hozzátette, ha az új mozgalom elődjéhez hasonlóan viselkedik, könnyen a bíróságon találhatja magát.

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hajduj
2010. június 08. 20:07
Ez a gárdázás lassan egyfajta közösségmegtartó (jobbikos közösség) mantrázásként hat. Én igazából azt látom, hogy a Trianonnal kapcsolatos parlamenti, nemzeti egységről szóló szavazásról, Vona barátunk lemaradt. Azután amikor a Btk módosítás volt, ahol a holokauszt mellett a kommunista bűnök tagadása is büntethetővé váltak, valamint a "három csapás" nevű módosítás, ahol a súlyos élet elleni visszaesőket büntetik tényleges életfogytiglanival, amerikai mintára, ahol a keményebb feka területeken már nem lehetett az emberek vagyonát életét garantálni, mint a magyar vidéken, nos ezt a Btk módosítást Vonáék nem szavazták meg. Ha jól tudom a gárda is a vidék védelmét tűzte ki. Akkor most mi van? Vagy azok a vélelmek válnak igazzá, hogy ez a csapat, nagy demagógként Gyurcsány köpönyegéből bújt elő????
red label
2010. június 08. 11:37
Fogalmi zavarokkal küszködünk. Szerintem csak fegyveres hadsereg van. A többi olyan mint, a cserkészek, úttörők, kiszesek voltak. A munkásőrök, a bolsik fegyveres hadserege volt. A gárda is "munkásörség"szerü, csak jobbról, és fegyver nélkül.
Arma Gedeon
2010. június 08. 09:59
A lényeg elsikkad: Vona szerint Gyöngyösön két rendőr maradt, mert az árvíz miatt elvezényelték őket. A költségvetési hiány nem növelhető, tehát a rendfenntartási csoda is elmarad. Nincs más út, mint önkéntesek bevonása. Természetesen pártsemleges alapon kellene, de a jobbik kezdeményezése helyes volt.
Senior
2010. június 08. 09:36
Ne butázzatok má annyit. Vágyá má te főtkapitány, hangosan és tagoltan, hogy Vona is megértse: G A M E O V E R, O S Z O L J!!!!! Hess haza, me jön Viktor és kaptok kettő tockost!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!