Kolompárék javaslatai az új kormánynak

2010. május 05. 20:40

Szakmai egyeztetésre hívja Kolompár Orbán a roma érdekképviseletben szerepet játszó roma civil szervezetek vezetőit és tagjait, hogy megvitassák, majd társadalmi vitára bocsássák a következő kormány asztalára szánt programjavaslatukat.

2010. május 05. 20:40

Az Országos Cigány Önkormányzat elnöke múlt csütörtökön jelentette be, hogy a cigányság elmúlt 20 évének nyomorát eltemető 76 oldalas szakmai programjavaslattal segítené a következő kormány munkáját, és amint megválasztja az Országgyűlés az új kormányfőt, az erre vonatkozó koncepciójukat átadják a miniszterelnöknek. A javaslatot a hétvégén kétnapos szakmai konzultáción egyeztetik, majd ezt követően a Lungo Drom tagjaival vitatják meg. A konzultációk során meghatározzák az OCÖ és intézményei előtt álló feladatokat is.

Az OCÖ vezetősége társadalmi vitára szeretné bocsátani a kormánynak szánt programjukat, hogy elősegítsék a népcsoport valós integrációját, és élethelyzetének gyors javulását.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
miloka
2010. május 05. 23:32
A javaslatba kérem megfogalmazni: - Elszámolnak felzárkóztatásra eddig kapott pénzekkel. ( s a jogtalanul felhasznált összeget valamint maradékot hiánytalanul visszafizetik az államkasszába) - Az OCÖ vezetője nem lehet köztörvényes bűnöző! - Tételesen sorolják fel, hogy maga a cigányság milyen konkrét dolgokat akar tenni a szegénységük felszámolására. ( tenyerek tartása tilos) - Önként vállalják a tanulást, s legalább egy szakma megszerzését! ( u.olyan feltételekkel, mint akármelyik állampolgár) - Milyen intézkedéseket tesznek annak érdekében, hogy minden család csak annyi gyereket szüljön, ahányat el tud tartani. ( azaz megszüntetik a megélhetési családszaporodást)
vizipipa
2010. május 05. 22:27
"az OCÖ és intézményei előtt álló feladatokat is." Pl.Kolompár mielőbbi eltávolítása.
slomovicz
2010. május 05. 21:45
Egy hete Kolompár még teli szájjal szidta a büntető rendelkezések tervezett szigoritást át , amikor a 10 ezer forint értékhatár alatti bűncselekményeket is büntetnék. Valami ilyet magyarázott, hogy ez csak megélhetési bűnözés, nem kell büntetni. Szégyen ha egy érdekképviseleti vezető még uszitja is, a bűncselekményre azokat, akiket képvisel.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!