Páty: Alkotmánybírósági beadvány

2010. április 01. 20:29

A pátyi golfberuházás hátterét jelentő önkormányzati rendelet megsemmisítését kéri az Alkotmánybíróságtól Fülöp Sándor, a jövő nemzedékek országgyűlési biztosa. A zöldombudsman elmondta, hogy a 13+1 alkotmányos aggályt felsoroló kérelmet a jövő héten nyújtja be a testületnek.

2010. április 01. 20:29
Közlése szerint kollégái javában dolgoznak a dokumentumon, amelyben a Pest megyei település önkormányzata és a Grupo Milton között létrejött, több jogszabályt is súlyosan sértő szerződés, illetve a golffalu megépítését lehetővé tévő önkormányzati rendelet megsemmisítését kérik. A golfprojekt a zöldombudsman szerint 13 súlyos jogsértés gyanúját veti fel. A + 1-et az egészséges környezethez való jog semmibe vétele jelenti.

Mint mondta, annak ellenére is benyújtja alkotmánybírósági kérelmét, hogy a pátyi képviselő-testület a tervmódosítás hatályba lépésének dátumát március végéről július végére tolta ki. Hozzátette: míg a korábban megküldött ombudsmani ajánlásokat nem köteles figyelembe venni, nem is vette figyelembe Páty vezetése, addig az alkotmánybírósági határozat kötelező érvényű lesz az önkormányzat számára.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vizipipa
2010. április 02. 13:26
A pátyi ügy egy kicsit nagyobb kitekintéssel (van olyan aki nem érintett?). Miért hallgat az ingatlan-botrányokról a politika? http://hvg.hu/velemeny/20100401_ingatlan_spanyol_modell
shighhopes
2010. április 02. 06:48
Ebbe nem lehet nem belekötni, sajna, felháborító mutyi.
Diocles
2010. április 01. 20:55
Jó példa arra, h miért baromság mindenféle ombudsmant választani. Van egy sóhivatal, és a sóhivatal úgy próbálja magát hasznossá tenni, hogy mindenbe beleköt. El nem tudom képzelni, h miféle környezetszennyezés lehet egy golfpálya miatt, hogy maga a nagy ződombudsan száll be a játékba; rálépnek a fűre...? (A komoly környezetszennyezés ügyében persze nem hallani a fickóról.)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!