Sztrájkbizottság alakul az MTV-ben

2009. november 26. 16:39

Létrehozásáról a Magyar Televízió dolgozóinak három reprezentatív érdekképviselete döntött csütörtökön.

2009. november 26. 16:39
Kapuvári Gábor, a vállalat üzemi tanácsának elnökének közlése szerint a Magyar Televízió Gyártásvezetői Szakszervezete, a Televíziós Dolgozók Szakszervezete és a Televíziós Műsorkészítők Érdekvédelmi Szövetsége az 1650 dolgozó mintegy egyharmadát tömöríti. Az előkészületek egyik résztvevőjének tájékoztatása szerint céljuk a bérek legalább reálértéken tartása, valamint a munkahelyek biztonságának garantálása. Mint mondta, öt éve nem volt fizetésemelés a cégnél, a költségvetési megszorítások (az idén még 9,4 milliárdos céltámogatás megvonása) miatt pedig veszélyeztetve érzik sokuk állását. A napokon belül megalakuló testület első ülésein kell eldőlnie. hogy milyen magatartást tanúsítanak az országgyűléssel, mint fenntartóval, illetve a munkáltatói jogokat gyakorló menedzsmenttel szemben.   

Az MTI a sztrájkbizottság előkészületeinek egyik szervezőjétől úgy értesült csütörtökön: még a nap folyamán írásban kérik Medveczky Balázs ügyvezetőt, hogy tegyen lépéseket a vezetők és a beosztottak javadalmazása közötti aránytalanságok tompítására. Kapuvári Gábor elhárította a részletekkel kapcsolatos érdeklődést, annyit azonban elmondott: ismeretei szerint a belsősök négy százalékára jut a bértömeg 13 százaléka, s miközben a menedzsment tagjainak milliós fizetéseiről jelennek meg sajtóhírek, 637 olyan MTV-alkalmazottról tudnak, akinek havi bruttó bére nem éri el a 250 ezer forintot. (MTI)

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cutcopy
2009. november 27. 12:15
Gyurcsányi évek alatt ez hogy hogy nem jutott eszükbe..? A külső bolsevik támadáshoz most úgy látszik hozzászinkronizálnak egy belsőt..!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!