Oszkó a telefonbetyárokról

2009. november 11. 09:38

A pénzügyminiszter szerint az utóbbi időben elszaporodtak a politikai telefonbetyárok.

2009. november 11. 09:38
Oszkó Péter a világgazdaság szerdai számában hívja fel a jelenségre a figyelmet. A pénzügyminiszter beszámol arról, hogy minisztériumban a lakossági telefonhívások között az utóbbi napokban elszaporodott, a néha a becsületsértésig is elmerészkedő ismeretlen telefonálók száma. Ezen hívások elsősorban nem a pénzügyi intézkedéseket kifogásolták, hanem főként politikai tartalmú üzenetekre hivatkoztak. Oszkó a jelenség magyarázatát egy politikai napilap szombati számának olvasói levelei közt találta meg. Kiderült, hogy a pénzügyi válságkezeléssel kapcsolatos társadalmi ellenérzéseket politikai tartalmú, automatizált telefonhívások generálják és igyekeznek minél inkább tömegessé tenni.
   
A pénzügyminiszter valós dilemmának nevezi, hogy az ilyesfajta tudatos véleményformálás, a válságkezelés valós kérdéseit, összefüggéseit és eredményeit elmosni szándékozó, a figyelmet arról elterelő kommunikációs kampány vajon mennyiben segíti, vagy veszélyezteti azt a folyamatot, amelyért szóban egyébként mindenki kiáll, azaz a társadalom válság iránti megértésének, alkalmazkodási hajlandóságának és a felzárkózáshoz, növekedéshez szükséges készségeinek kialakulását.

Hangsúlyozza, hogy a válságkezelés fenntartható sikereihez, a felzárkózáshoz és a növekedéshez azonban a társadalom közös megértése és elkötelezettsége is szükséges, melynek megteremtésére a pénzügyi szakértelemnél a politikai kommunikáció lényegesen nagyobb hatással bír. Arra is figyelmeztet, hogy azok a gondolati minták, amelyek javíthatják valamely párt kormányra kerülésének esélyeit, sokszor nem könnyítik meg az ország érdekeit szolgáló racionális kormányzati munkát - jegyzi meg Oszkó Péter. (MTI)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!