Jövő héttől oltanak az új influenza ellen

2009. szeptember 22. 09:20

A H1N1 elleni térítésmentes védőoltásokat három ütemben tervezik beadni.

2009. szeptember 22. 09:20
Három ütemben akarják beadni a H1N1 influenzavírus elleni térítésmentes védőoltásokat, először azoknak, akik súlyos betegségben szenvednek, illetve a várandós nőknek, az egészségügyi dolgozóknak, valamint a lakosság biztonságát és alapvető ellátását szolgáló, illetve a legfontosabb infrastruktúrát működtető embereknek -mondta Falus Ferenc országos tiszti főorvos hétfőn Budapesten.

Hozzátette: négymillió ampulla oltóanyag az állami készletből kerül ki, kétmilliót részben az egészségügyi szolgálatokon keresztül a vállalatok vehetnek meg és részben pedig patikai forgalomban lesz megvásárolható. A kétmillió oltóanyag kiszállítása szeptember 29-én kezdődik, ezt követően folyamatosan szállítják.

Az oltás beadását követően két héten belül a védettség teljesen kialakul, és egy évig tarthat - közölte. A járvány terjedésének érdemben úgy lehet gátat vetni, ha lakosság több mint fele védőoltásban részesül - fűzte hozzá. Falus Ferenc közölte azt is, tartanak a humántesztek, és az eredmények nagyon biztatóak. A patikában megvásárolható oltóanyag ára közlése szerint 2.000 forint alatt lesz. (MTI)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!