Gyanúsított lett az UD Zrt. vezetője

2009. szeptember 01. 13:40

Haditechnikai termékkel való visszaélés gyanúja miatt hallgatta ki a rendőrség Tóth Jánost, az UD Zrt. egyik vezetőjét.

2009. szeptember 01. 13:40
A Nemzeti Nyomozó Iroda közleményben tudatta, hogy gyanúsítottként hallgatta ki T. J. budapesti lakost, hét rendbeli visszaélés haditechnikai termékkel és szolgáltatással, illetőleg kettős felhasználású termékkel bűntettének megalapozott gyanúja miatt. Az NNI azt is közölte, hogy a gyanúsítás "egy részvénytársaság székházában 2008. szeptember 10-én a Nemzetbiztonsági Hivatal főigazgatója feljelentésének alapján indult eljárásban tartott házkutatás alkalmával lefoglalt eszközökkel kapcsolatos", és a már megszüntetett ügytől elkülönített eljárásban történt.

Mint ismeretes, az UD Zrt. akkor került be a köztudatba, amikor többek között államtitoksértés gyanúja miatt a nyomozók lerohanták a társaság több irodáját. Azóta megszüntették a nyomozást, mert nem volt erre utaló bizonyíték. Futó Barnabás, Tóth János ügyvédje azt mondta: a házkutatások során lefoglalt hét különböző eszköz miatt történt a gyanúsítás, mert a rendőrség szerint ezeket engedély nélkül szerezték be. Az ügyvéd hangsúlyozta, hogy szakértői vélemény alapján gyanúsította meg Tóth Jánost a rendőrség, de a nyomozóhatóság nem bejegyzett igazságügyi szakértőt kért fel az eszközök vizsgálatára, hanem a Honvédelmi Minisztérium Fejlesztési és Logisztikai Ügynökségének egyik munkatársát.

Gyanúsított lett az UD Zrt. vezetője (FN,MTI)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!