LB: a rendőrség személyiségi jogot sértett

2009. július 01. 09:53

Az Legfelsőbb Bíróság először bírált el érdemben egy 2006 őszi történtekkel kapcsolatos ügyet, kimondta hogy a rendőrség megsértette egy férfi személyiségi jogait.

2009. július 01. 09:53

Megsértette Kollár Tibor személyiségi jogait a Budapesti Rendőr-főkapitányság és a Rendészeti Biztonsági Szolgálat a 2006. októberi fővárosi tüntetések során alkalmazott intézkedésével - mondta ki a Legfelsőbb Bíróság felülvizsgálati eljárásában.

"Ez az első olyan, a 2006 őszén történekkel kapcsolatos kártérítési ügy, amelyet az LB érdemben elbírált" - mondta Gaudi-Nagy Tamás, a felperes jogi képviselője az ítélethirdetés után. Kollár Tibornak a Fővárosi Ítélőtábla tavaly novemberben jogerősen egymillió forint kártérítést ítélt meg, amiért 2006. október 23-án a tüntetésen a rendőrök az Alkotmány és a Bajcsy-Zsilinszky út sarkán fejbe ütötték tonfával, megbilincselték, előállították és két napig szabálysértési őrizetben tartották. Az ítélőtábla szerint ezzel a BRFK és a Rebisz megsértette a férfi személyes szabadsághoz és emberi méltósághoz fűződő személyiségi jogát. Az ítélet ellen a BRFK rendkívüli jogorvoslattal élt az LB-nél, így került sor a felülvizsgálati eljárásra, amelyben szerdán hirdettek ítéletet. (mti)

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szpal
2009. július 01. 20:03
emlékeztetőül: a 23-án éjjel, a zokniba kötött faszén és bárd mint közbiztonságra veszélyes tárgyak miatt a kiszorított tüntetők próbáltak visszatérni du. 3 órakor a Kossuth-térre. A rendőrsorfal útjukat állta, a tömeg a rendőröket szidta, erre ők verni kezdték a népet, és utána a 18 órai Fidesz-gyűlés felé szorították a menekülőket. A cikk szerint az egyik rendőr vallomása szerint a rendőröknek külön utasításuk volt, hogy a zászlós embereket kell levadászni. Döbbenet! És mindezekért börtönbe eddig csak tüntetők kerültek - nem nyugszunk bele! A bűnösöknek bűnhődniük kell, előbb vagy utóbb!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!