Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia
Portugália
21:002024. június 18.
Cseh Köztársaság

A Manchester City jött, látott és győzött

2023. június 03. 18:38

A bajnok Manchester City nyerte az angol labdarúgó FA Kupát.

2023. június 03. 18:38
null

A bajnok Manchester City nyerte az angol labdarúgó FA Kupát, miután a szombati döntőben 2-1-re legyőzte a városi rivális Unitedet a londoni Wembley Stadionban.

A Josep Guardiola irányította Manchester City sokkolta riválisát a meccs elején, mivel Ilkay Gündogan a kezdés után 13 másodperccel 20 méterről, kapásból nagy gólt lőtt és vezetéshez juttatta együttesét.

Ez volt az FA Kupa-finálék történetének leggyorsabb gólja.

A folytatásban rendezte sorait az MU, amely ugyan kevesebbet birtokolta a labdát és ritkábban próbálkozott, mégis veszélyesebb helyzeteket dolgozott ki, a félidő derekán pedig Bruno Fernandes révén büntetőből egyenlített. A második játékrészt is a City kezdte jobban, még hat perc sem telt el, amikor Gündogan újabb átlövése kötött ki a kapuban.

A hátrány ellenére a folytatásban sem rontott ellenfelének az MU, a labdát továbbra is Kevin de Bruynéék birtokolták és többször közel jártak a harmadik gól megszerzéséhez, ugyanakkor a rivális is kifejezetten veszélyes támadásokat vezetett, a ráadásban kapufáig jutott, gólt azonban nem szerzett.

Története hetedik FA Kupa-diadalát aratta a Manchester City, egyúttal megőrizte esélyét, hogy triplázzon a szezonban. Ehhez a bajnoki és a kupasiker után egy hét múlva a Bajnokok Ligája fináléjában is nyernie kell, mégpedig az Internazionale ellen.

(MTI)

Nyitókép: GLYN KIRK / AFP

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
DrPepper
2023. június 03. 20:30
Az eredmény nem tükrözi, mennyire tükörsima City győzelem volt. Maximum 50%-on pörögtek, a United pedig még így sem hitte el, hogy lenne keresnivalója.
Lord Vader
2023. június 03. 20:28
Láttam a meccset, izgalmas volt. Sajnos a United elbukta, hozzáteszem önnön hibájából. Gyors gól az elején, majd egy felesleges Fred falt, amiből De Gea beszopott egy védhető gólt. Az utolsó percig volt esélyük. Remélem az Inter jövő szombaton elveri ezt az arab pénzen felhizlalt kirakatcsapatot.
akkor ki
2023. június 03. 19:11
Jobbak voltak. Nem szeretem őket, de jelenleg ők a világ legerősebb csapata. Az Interen átsétálnak.
llnnhegyi
2023. június 03. 18:59
Nyer.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!