Világosan kiderülhet, mit gondol a baloldal a háborúról

2023. március 21. 13:36

A magyar baloldalon a progresszivitás valójában azt jelenti, hogy valamelyik hatalmi központ üzenetét szajkózzák.

2023. március 21. 13:36
null
Kaszab Zoltán
Vasarnap.hu

„Maga Gyurcsány Ferenc is azt fejtegette már tavaly márciusban, hogy pocsék ember – ahogyan fogalmazott – sz.r alak, aki nem hajlandó meghalni Ukrajnáért.

A párt egyik Európai Parlamenti képviselője, Rónai Sándor is sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy Magyarország a többi Uniós országtól eltérően nem akar fegyvereket szállítani a megtámadott országnak. Háborúpárti nyilatkozatokból nem volt hiány a Momentumnál sem, Fekete-Győr Andrástól, Donáth Annától, Cseh Katalintól és Berg Dánieltől is találunk ezzel kapcsolatos mondatokat.

Ezek után tehát nem kell meglepődnünk azon, ha a baloldal a békepárti határozatot sem fogja megszavazni. Miért is tenné? Régóta megszokhattuk már, hogy a magyar baloldalon a progresszivitás valójában azt jelenti, hogy valamelyik hatalmi központ üzenetét szajkózzák.

Ez korábban Moszkva volt, most pedig Brüsszel.

Persze egy ideje legalább olyan szempontból világosabban látunk, hogy ezt még csak nem is meggyőződésből, hanem dollárokért teszik. És ami még rosszabb, hogy nyugati barátaikkal közösen szeretnék elhitetni a magyarokkal azt, hogy az Orbán-kormány egyedül van a békepárti álláspontjával. Legyünk ugyanakkor résen, mert ez nem igaz. Egyrészt Európában is sokasodnak a békepárti hangok, bár itt a háborús pszichózis még nem ért véget.

A világ nagy része ugyanakkor egyértelműen a béke pártján áll.

Mi sem mutatja ezt jobban, minthogy az ENSZ közgyűlésén a 193 országból csupán 40 támogatta az Oroszország elleni szankciókat. És lássuk tisztán azt is, hogy Közép-Ázsiától a Közel-Keleten és Afrikán át Dél-Amerikáig mindenki a békében érdekelt. Ha pedig ezt összeadjuk, máris jól látható: a háborúpártiak jelentős kisebbségben vannak a világ országai között.”

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
100000 nácitlanított orosz katona
2023. március 25. 18:00
Gyurcsány
Lajoss
2023. március 22. 08:23
Moszkvában hirdesd a békét,te,faszkalap!
tapir32
2023. március 21. 18:56
A magyar kormány az ukrán népet támogatja! A háborút nem támogatja a magyar kormány! Az USA, a brit és az EU vezető tudták, hogy a szankcióknak és a fegyverszállításoknak a hatása az lesz, hogy konzerválják a Putyin rezsimet és a háborús konfliktust Ukrajnában. Az USA, EU, brit, orosz és ukrán politikai vezetők alkalmatlanságának bizonyítéka, hogy háborúig fajult az orosz - ukrán konfliktus. Ha, már háborúig fajult a helyzet akkor, a háború befejezésén, vagy legalább tűzszüneten kellene munkálkodniuk, és nem a háború folytatásán. A háború párti politikusok alkalmatlanok és / vagy az érdekük a háborúskodás. A mások halálán nyerészkedőknek az érdeke a háború elhúzódása! Binden, Soros stb. Akiknek háborús befektetéseik vannak azoknak az érdeke a háború elhúzódása. Fegyverlobbi, cseppfolyós gáz gyártás és szállítás stb. / Pl. a magyargyűlölő Guy Verhofstadt/ Tkp. a fél világnak. A dollárbaloldal azért támogatja a háborút mert azt remélik, hogy ha az USA és jó pár EU ország nagyot kaszál az ukrán és az orosz emberek halálán akkor, nekik is leesik valamennyi. Esetleg háborús befektetéseik vannak és ezért érdekük a háború elhúzódása? A háborún nyerészkedők! Nagy üzlet a háború! A szankció és háború pártiak Putyin szövetségesei! Az orosz oligarcháknak is nagy üzlet az elhúzódó háború! Eszmékért a katonák halnak meg. A vezetőik a saját érdekeik okán küldik őket a frontra. A politika kizárólag érdekekről szól, amiket szép eszmékbe csomagolnak. Aki, a háborút támogatja az, az ukrán és az orosz emberek halálát támogatja! A háború pártiak semmivel sem különbek, Putyinnál. Mások halálát akarják! Halál pártiak! A világ etikus fele békét akar nem háborút. Mióta etikus emberek halálát, megnyomorodását akarni? A probléma mindig ugyan az. Egy absztrakt elv vagy az emberek élete a fontosabb? Én mindig az életet választom. A dolgokat utólag rendezni lehet, helyre lehet hozni de, feltámasztani nem lehet senkit sem. Tűzszünet és béke!
csulak
2023. március 21. 16:24
a baloldal ahaboru partjan all, ez tnem titkoltak soha!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!