A nagy Huxit-skála

2023. január 24. 08:56

Mindenkinek van egy véleménye, és ez nem biztos, hogy mindig fekete-fehér.

2023. január 24. 08:56
null
Jeszenszky Zsolt
Jeszenszky Zsolt
PestiSrácok.hu

„Most akkor jó, hogy EU-tagok vagyunk, vagy nem jó? Ha nem, akkor lépjünk ki? Ha igen, akkor jöjjön létre az Európai Egyesült Államok? Mindenkinek van egy véleménye (ahogy egy bizonyos testrésze is), és ez nem biztos, hogy mindig fekete-fehér. Mi sem akarjuk megmondani a frankót; döntsétek el Ti, kedves olvasók, hogy hova soroljátok magatokat…

Bár Kinsey egy elég ellentmondásos figura volt (életéről film is készült 2004-ben, Liam Neeson főszereplésével), módszerei pedig erősen megkérdőjelezhetőek (rendszeresen koitált a munkatársaival és a kísérleti alanyaival is, az empirikus tapasztalatok megszerzésének jegyében), de mag a koncepció egyáltalán nem hülyeség.

Legfőbb hiányossága azonban, hogy kizárólag a szexuális aktivitásról beszél, és ez alapján sorolja be az embereket. Így azonban az 1 és 5 értékek statisztikailag inszignifikánsak, a 2-es és a 4-es pedig gyakorlatilag értelmetlen. Mert ha valaki hetero vagy homo, akkor esetleg elő-elő fordulhat, hogy élete során kipróbálja a másik verziót (főleg kíváncsiságból), de az, hogy ezt rendszeresen űzze azonos neműekkel, de továbbra is heteronak tartsa magát (vagy ellentétes neműekkel űzze rendszeresen, de homoként identifikáljon), az kb. nem létezik. Ez esetben simán biszex, és annak is vallja magát.

Sokkal érdekesebb, és valóban árnyaltabb képet, s egyben érdekes adatokat is kapnánk, ha az aktus helyett az attitűdöt helyeznénk el erre a skálára. Vagyis, hogy az adott ember hogyan viszonyul az azonos neműekkel való szexuális kapcsolat gondolatához.”

Nyitókép illusztráció. Fotó:  Pixabay

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
01234567890
2023. január 25. 10:13
Zsóti! Hogy állsz a kecskékkel? Ismerek néhány kecskét akik nem tudnak meglenni a hobbista nélkül, amikor meglátnak a műsorban teljesen izgalomba jönnek. Az a szemét EU nem nézi jószemmel, ha összeállsz "Bambival", de eltitkolhatod az asszony előtt.
Akitlosz
2023. január 25. 04:08
Egyszerű ez. "Most akkor jó, hogy EU-tagok vagyunk, vagy nem jó?" Nem jó. "Ha nem, akkor lépjünk ki?" Igen. "Ha igen, akkor jöjjön létre az Európai Egyesült Államok?" Kilépés után ez már nekünk nem olyan fontos kérdés. De ha már így kérdezi, akkor: Ne, ne jöjjön létre! Nem is értem, hogy mit nem ért a szerző, min problémázik. S azt sem, hogy a cikk többi része szerinte hogyan kapcsolódik az elejéhez.
Ekeke
2023. január 24. 21:20
Ez a cikk, egészében olvasva egy demagóg marhaság. Ugyanis úgy teszi fel a kérdést mintha bármit is eldönthetnének jelenleg a magyarok avval kapcsolatban hogy milyen legyen az unió illetve az unióval való viszonyuk. Pedig nem. Ez jelenleg és ki tudja meddig még egy hidegháború,amit a Brüsszelben hatalomra került bal-es hiszterolibak indítottak hazánk ellen. Itt már nincs vagy-vagy, netán egyezzunk ki döntetlenben. Itt az van mint a Néppárt esetében:vagy hatralunk a falig amíg már csak a kilépés maradt hátra,újabb és újabb megalázó engedményeket téve. Vagy beleállunk és elkezdjük előkészíteni a Huxitot. Mert ne legyenek illúzióink:ha a jövő évi EP választáson marad ugyanez a felállás (és ne remenykedjen senki weber manfred újabb palfordulasan),akkor egy újabb öt éves ciklust Magyarország már nem bírna ki.
kata56
2023. január 24. 19:06
3 elég: "3 – A gazdasági együttműködésen túl biztonsági, katonai területeken is érdemes összehangolni az érdekeket, és közösen fellépni, közösen megvédeni Európa határait akár az esetleges katonai, akár más típusú inváziókkal szemben. Ehhez az egyes országok vezetőinek rendszeresen kellene tanácskozniuk, akár közös döntéseket is hozni, konszenzuális alapon, sohasem beleszólva egymás belügyeibe. Ha valaki ilyesmivel próbálkozik, annak lóf@szt a seggébe!"
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!