Föld S. Péter: „A Nemzet Betege fél – ezért harcol mindig és mindenki ellen”

2022. augusztus 01. 17:48

Föld S. szerint „ha a falka vezére meggyengül, nem tud már több zsákmányt szerezni a csapatnak, akkor félreállítják”.

2022. augusztus 01. 17:48
null

Közösségi oldalán fejtette ki véleményét Orbán Viktorról Föld S. Péter: „A jelek árulkodók: jó ideje már nemcsak vitatkozni fél, de beszélgetni sem mer »idegennel«. Évek óta csak a mikrofonállványoknak nyilatkozik, normális újságírót nem engednek a közelébe. Egy megbetegített ország feje. A Nemzet Betege” – olvasható a Facebook-posztban.

Ezért számukra még mindig az, aki talán soha nem is volt: bátor, becsületes, puritán. A házi pálinka legyen házi pálinka, a stadion legyen stadion” – írja Föld S. Péter.

Ezt követően metaforikusan fogalmaz az államfővel kapcsolatban: „vannak kultúrák, nevezzük ezeket diktatúrának, ahol a megegyezésre való hajlam, az engedékenység a gyengeség jele. Aki pedig gyenge, azt eltiporják. Nem az ellenfeleitől kell tartania, hanem a sajátjaitól. Ha a falka vezére meggyengül, nem tud már több zsákmányt szerezni a csapatnak, akkor félreállítják.”

„Jó esetben kiközösítik maguk közül, boldoguljon, ha tud. Persze, nem tud, egyedül, segítők nélkül a megsemmisülés vár rá. Durvább esetben rárohannak és széttépik. Nem csak hogy nincs rá szükség, de árt is a többieknek.

Ezt a falka nem engedheti meg magának, az élet törvénye, hogy enniük kell. Ma többet, mint tegnap” – folytatja a szerző. 

„Még igyekszik erősnek mutatkozni, és ez néha sikerül is neki. Magabiztossága azonban csak látszat – egyre nehezebben, egyre mélyebbről, a korábbiaknál nagyobbakat küzdve kell visszajönnie. A Nemzet Betege fél. Ezért harcol mindig és mindenki ellen, akkor is, és ott is, amikor és ahol nincs ellenség. Ő a tökéletlen katona: háborúban megfelel, békében alkalmatlan. Ellenfeleit még legyőzheti, saját démonai ellen már vesztésre áll” – tette hozzá végül Föld S. Péter.

Nyitókép: Diego Ravier / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 190 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KBA98
2022. augusztus 02. 16:28
Ezt a szar alakot, aki a Miniszterelnököt becsmérli vonják felelősségre! Ergo rúgják ki, de mindenhonnan!
hetediknap
2022. augusztus 02. 10:32
Ennek a baromnak sem kell jobban megbolondulni.
Erdőmester
2022. augusztus 02. 09:58
Ez mind csak vágyálom Földi részéről. Hogy is volt libernyakok Tramp elnökké választása után? Az elszigetelődött Orbánnal szóba se áll, holnapután meg nyitóbeszédet mond a CPEC- en, Tramp barátjának nevezte. Az Eu legrégebben regnáló minisztetelnöke, negyszer nyert kétarmaddal. Ugyan már mitől féljen? Ettől a sok nívótlan semmitevalótól, akit a saját nemzetének ho nehéz időket es nemsokára a saját népe fogja elzavarni? Vagy netán a hazai ellenzék prpminenseitől? Ugyan már Földi! Ébredj föl, mert a kezed már a bilibe lóg.
amca
2022. augusztus 02. 08:36
Mordehai Töke mindig az asztalomon van. Olvasom , hogy földes földnélküli léte meghatározz a nyomorult tudatát. Vagy a nyomorult tudata a létét.. Látod nyomoronc,ha most FÖLDESÚR LENNÉL....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!