Aki gúnyolódik a disznót vágó Orbánon, az aligha tudja legyőzni

2022. január 19. 19:49

Orbán képviseli a korszerűséget. Nem csak a magyar valóság, de a világtrendek tükrében is.

2022. január 19. 19:49
null
Balogh Gábor
Balogh Gábor
Azonnali.hu

„Az vitathatatlan tény, hogy az ellenzéki hazai pályának számító fővárosban a legtöbb helyen nagy érdeklődés mellett megtartott fórumsorozat MZP eddigi talán legsikeresebb megmozdulása volt.

Viszont azt fontos látnunk, hogy a kormányfő pontosan ugyanazt tette Öttömösön, mint ellenfele Újpesten vagy a Blahán: kampányolt.

Csak egy másik univerzumban.

Az idei választási év minden közéleti primitívséggel, alpárisággal és hitványsággal együtt arra már bizonyosan jó lesz, hogy politológiai tankönyvekben tanítható példát adjon a modern és a posztmodern politika összecsapására. És ebben – bármennyire is okoz ez fájdalmat egynéhány progresszív kebelben –

Orbán képviseli a korszerűséget. Nem csak a magyar valóság, de a világtrendek tükrében is.  

Persze, ez korántsem biztos, hogy jó jel demokrácia jövője szempontjából.

Mára közhelyszerűvé érett az a megállapítás, hogy Orbán Viktor előszeretettel mutatkozik a nép gyermekének, hivatkozik vissza újra és újra vidéki, falusi gyökereire.

A népi(es)ség a közép-európai konzervatív politika elválaszthatatlan része, ennek hangsúlyozása sem a régióban, sem itthon nem számít nagy újdonságnak. Személyes demonstrálása pedig rendszeresen kiváltja a suttyóbb ellenzéki szimpatizánsok részéről az adekvát hülyeparasztozást, illetve az urbánus értelmiség szemellenzős keménymagjától a haladás, modernitás és európaiság szembeállítását a miniszterelnök által fémjelzett »maradi, provinciális, szűk látókürű, stb« mentalitással.

Ezek a japán vasút megbízhatóságával érkező reakciók pedig igen hatékonyan terelik oda, vagy tartják bent a Fidesz táborában mindazokat a vidéki vagy vidéki gyökerű tömegeket, akik sértve érezhetik magukat.”

Fotó: Orbán Viktor, Facebook

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 102 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gacsat
2022. január 20. 18:36
Bazmeg, nem vót rajta sapka!
gacsat
2022. január 20. 18:35
Tényleg finomabb lessz a disznó, ha előtte megkínozzák?
WLaci
2022. január 20. 13:42
Nem, nem mindenki disznóvágáson szocializálódott falusi paraszt.
koronaszepe
2022. január 20. 10:51
Gúnyolódni nem kell, Orbán csak megfelel a választói igényeknek. Érdekes, szerencsésebb történelmi fejlődésű országokban a választók másféle kompetenciákat várnak el egy politikustól. Ott azt szeretik, ha 'jól áll rajta az öltöny', itt azt, ha jól áll rajta a gumicsizma, jól áll a kés a kezében, ha ügyesen készíti a hagymás vért. ( Amit, bármilyen furcsa, régebben én is szerettem a disznótorban. )
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!