Támad a múlt

2021. szeptember 07. 10:43

Van egy rossz hírem a kommunistákba oltott liberálisok utóvéd-csapata számára: nem a jobboldaltól kell tartaniuk.

2021. szeptember 07. 10:43
null
Demeter Szilárd
Demeter Szilárd
Vendégszerző

Lehet, hogy a történelem nem ismétli önmagát, de hogy vannak benne keresztrímek, arra bizonyíték az „Élni hívlak” című ellenzéki kampánydal

Már maga a klip is mindent elmond: egy kocsmává átalakított tornateremszerű izében (a progresszió jegyében lesz ebből még átalakított templomban dübörgő afterparty) összegyűl pár tucat jóeNber, Művész, akiknek a szavazata minimum kettőt számít, de legjobb lenne, ha csak ők választhatnák ki a hatalmon lévőket. Látszik rajtuk, hogy adnának egymásnak ösztöndíjat, kitüntetést, állást, megbízást, de nem tehetik, mert a Fidesz van kormányon, és ez életük legnagyobb traumája. 

És nagyjából ennyi az üzenet. Ez a dal, a felvállalt kiállás, a „szabadságharc” csak róluk szól, az ő sérelmeikről, no meg a pénzről. Ezért tapsol Bródy János and co. a „szebb jövőt” refrénnek. 

Van egy rossz hírem a kommunistákba oltott liberálisok utóvéd-csapata számára: nem a jobboldaltól kell tartaniuk. Ahhoz képest, amilyen szabadságban élhettek az elmúlt három kormányzati ciklus alatt, egy esetleges kormányváltást követően nekik annyi, na az lesz a pokol. Felfalják őket a saját kineveltjeik, akik ugyancsak egymásnak akarják adni az ösztöndíjakat, zsíros állásokat, miegymást.

Ezért őket fogják támadni. Mert a marxista baloldal mindig, minden időkben és mindehol ezt csinálta. Egymást nyírják ki. És legtöbbször a feltörekvő új kommunisták nyertek.

Nyitókép: YouTube

Összesen 124 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gyereidetakarodj
2021. szeptember 12. 22:16
Demeter Szilárd? Ki ez az agyhalott? Nem fél ez, hogy hazazavarjuk? A kurva migráncs!
121212
2021. szeptember 08. 09:40
Cserhalmi György kontra Demeter Szilárd :))))))))
matykox
2021. szeptember 07. 21:57
Kedves Szilárd uram, a cím igencsak rossz. A "MÚLT" maga nem támad - a múlt egyike a kevés bizonyosságnak, ami a humántudományokban is lehetséges. Mondjuk amit nagyságod itten ír, az egy történelmileg jól megalapozott, bár a komcsik által gondosan titkolni igyekezett tények sorozata. Ahogy a komcsi/ internáci - belharcok történetét ismerjük: végbe,ment ez Trockijtól kezdve Leninnel és Sztalinnal, Rajkkal és Rákosival, ahogy a cseheknél, lengyeleknél, kinaiaknál - mindenütt. Szóval egy "Tartsatok a MÚLT kísérteteitől" inkább adekvát cím lehetett volna.
Pierre
2021. szeptember 07. 19:13
orbán viktor kultúrharcosa, a nemzeti könyvtár, a magyar könyvszakma és irodalmi közgyűjtemények integrált fejlesztéséért felelős miniszteri biztosaként, a Petőfi Kulturális Ügynökség igazgatóságának elnökeként, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatójaként, a Mol-Új Európa Alapítvány kuratóriumi tagjaként arról nem elmélkedik, hogy az ő zsíros állásaival mi a helyzet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!