Megrendítő szembesülni a Németországból és Belgiumból érkező hírekkel

2021. július 16. 18:39

Ígérem, a kormányváltás után Magyarország élharcosa lesz a klímaváltozás elleni harcnak.

2021. július 16. 18:39
Karácsony Gergely
Karácsony Gergely
Facebook

„Megrendítő szembesülni a Németországból és Belgiumból érkező hírekkel. A két országban a hatalmas esőzések pusztító áradásokat okoztak, amik már több, mint 100 ember életét oltották ki, de csak Németországban 1300-an vannak olyanok, akikről semmit sem tudnak a hatóságok. Sajnos félő, hogy a halálos áldozatok száma tovább fog nőni. Az extrém időjárás egyenes következménye a klímaváltozásnak, amely bizony nem a jövő, hanem a jelen ügye. Miközben a kormánypárt vezető politikusa, az Országgyűlés elnöke zöld hisztiről beszél, a valóság egyre gyakrabban kopogtat az ajtón. Világszerte sok millió ember otthonát, életét, jövőjét sodorja veszélybe vagy veszi el a víz vagy éppen a tűz; cselekedni kell, mégpedig most.

Budapesten, olykor vállalva az ezzel járó konfliktusokat is, elkezdtük a város forgalomcsillapítását, zöldítését, élhetővé tételét. Világos célokat tűztünk ki, és a forráshiány ellenére is elkezdtük azok megvalósítását. De ez messze nem elég. A kormányzati többség ma a klímavédelem ügyét gyanús baloldali blablának tekinti; a világon szinte egyedülálló módon nálunk az atomerőműnek van minisztere, de a zöldügyeknek nincs. Egész Magyarországon változásra van szükség. Ebben is.

A kormányváltás után a klímavédelmi szempontok főszerepet kapnak majd az ország fejlesztésének alakulásában. Nem építhetünk és nem fejleszthetünk úgy, hogy azzal a jövőnket, sőt a jelenünket romboljuk. Sem főpolgármesterként, sem miniszterelnökként nem szeretnék a németországihoz és a belgiumihoz hasonló képsorokat látni sem Magyarországon, sem máshol. A járvány – amely szintén a klímaváltozás következménye – elfogadhatatlanul sok életet elvett és vesz el ma is a világban. Ha nem kötünk újra békét a természettel, nagy árat kell fizetnünk a felelőtlenségünkért.

Ígérem, a kormányváltás után Magyarország élharcosa lesz a klímaváltozás elleni harcnak és megbízható partnere minden, a bolygónk iránt felelősséget érző politikai erőnek.

Osztozom a németországi és belgiumi áldozatok családjának fájdalmában.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 152 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
flesh ripper
2021. július 18. 08:57
Majd a mi hülye Dugógernyákunk megoldja a klímát! Németországban ismét jégkorszak lesz! Lám, itthon is lerendezte, a neje máris klimaxos.
Szerencsi Veronika
2021. július 17. 22:50
Miért kell ehhez "kormányváltás"? Húzza fel a nyúlcipőt - irány az Északi-Sark, vigyen jeget - mert az nagyon hiányzik onnan. De viccen kívül - találjon megoldást az erdőtüzek megfékezésére. Mert azok nagyon szennyezik a légkört, és segítik a felmelegedést. Továbbá, szervezzék meg a vizek védelmét, ha már elvették a természetes elfolyásuk lehetőségét. Gondolom oda akar menni segíteni, mert itthon ezek nem problémák. Igyekezzen a nukleáris energiát és nem völgyzárógátat alkalmazni. De legjobb lenne ha visszaállítaná Budapest közlekedésének rendjét, mert a sok araszoló autó kurvára felmelegíti a mi légkörünket. Ön egy eszetlen, kivagyi selejt - aki valamilyen szerepben tetszeleg - amivel nem tud mit kezdeni. A klimát pedig leginkább Öntől kell védeni - Kormányváltás nélkül.
amca
2021. július 17. 17:48
Csak sorban Getzykém. 1. Mutasd be az érettségid. 2. Mutasd be a jogsid. 3. Mutasd be a doktorid. 12 év után. 4. Beszélj angolul ,mondjuk Johnsonnal, nyilvánosan..
fairly
2021. július 17. 17:19
Ígérem... Másfél évvel ezelőtt is sok mindent ígértél. Sorold légy szíves mit teljesítettél?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!