Köszönjük az elmúlt kilenc évet

2019. október 15. 08:00

Csepel a hátsóudvarból a főváros egyik legélhetőbb kerülete lett.

2019. október 15. 08:00
Németh Szilárd
Facebook

„Tisztelt Főpolgármester úr! Kedves István!

Csepel volt polgármestereként, fővárosi Fideszes politikusként szeretnék Neked köszönetet mondani, mindazért a sok jóért, amit Te főpolgármesterként tettél a kerületemért. 2006-tól ellenzékben nagyon tudatosan és tervszerűen készültünk a főváros gatyába rázására, a vörös polippal való harcra: az adóssághegyek eltüntetésére, a Demszky-éra korrupcióinak, a szocialista-liberális mutyiland felszámolására, az elvtársak húszéves regnálása alatt soha be nem váltott ígéreteik megvalósítására, a főváros hátsóudvarának tekintett külső kerületek, így Csepel felzárkóztatására.

2010-ben kampányfőnököddé emeltél, a választáson Budapest és Csepel is nyert. És Te tartottad a szavadat, a Kormány meg minden csepeli fejlesztési tervünkben támogatott bennünket. Így épült meg a Gerincút. A 40 éve ígérgetett 59 km csatorna belekerült a földbe. Csepel volt az ország egyetlen települése, ahol a családoknak nem kellett ezért településfejlesztési hozzájárulást fizetni. Kivilágítottuk a Kis-Duna-partot, nekiláttunk a kerékpárút-hálózat kialakításának, visszaállítottuk a 71-es busz eredeti útvonalát, 12 percről 7 percre csökkentettük a HÉV menetidejét, s közben végrehajtottuk a BKV-s jegy- és bérletárak rezsicsökkentését is. És még sorolhatnánk napestig. Te járultál hozzá, hogy a csepeli szoci-MDF-es mutyit felszámolva, egy lepukkant kocsmaként üzemelő pártházból modern nyugdíjas szabadidőközpontot csináljunk.

A csepeli jeleseket, előterjesztéseimet támogatva mindig elismerted valamilyen fővárosi kitüntetéssel: Klinghammer István akadémikus, Tóth II. József (Bozsi bácsi), az Aranycsapat tagja, Fatér Károly olimpiai bajnok, Krassói Kornélia tanárnő, Dobák Zsuzsanna óvónő ...

Nagyon jól együttműködtünk a nemzetegyesítés programjában és lengyel -magyar barátság ápolásában.

Köszönöm Neked, hogy támogattad az ereklyés országzászló mozgalom megalapítója, Urmánczy Nándor emlékpadjának Margit-szigeti visszaállítását, s a Rakovszky Iván-emlékhely kialakítását. Igazán sajnálom, hogy a Szabó Ervin Könyvtár nevének megváltoztatására vagy a Marco Casagrande nevével fémjelzett Szabadságoszlop felállítására már nem jutott időnk! De ami késik, az nem múlik!

Kedves István!
Köszönjük az elmúlt kilenc évet, Csepel ezalatt a Te támogatásoddal rengeteget fejlődött. A hátsóudvarból a főváros egyik legélhetőbb kerülete lett.
Csepel ezt nem felejti, Csepel mindig visszavár!

Bajtársi üdvözlettel és tisztelettel:

Németh Szilárd”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 96 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sulammit
2019. október 16. 12:17
Ez szép volt!
__Y__
2019. október 15. 17:29
Csepelt az egyik "legélhetőbb" kerületnek nevezni azért elég nevetséges. Mostanában párszor jártam ott, és kevés lecsúszottabb részt tudok mondani Budapesten. Talán a Nyóckert, Kőbányát meg Pesterzsébetet egy hajszállal leelőzi, de ezen kívül még van vagy 19 olyan kerület, ami tuti hogy jobb állapotban van, mint a koszos Csepel.
Akitlosz
2019. október 15. 15:27
És minderről a kedves István volt főpolgármester úr eddig nem tudott? Ez csak félmagánlevélnek álcázott Fidesz propaganda.
Pala28
2019. október 15. 15:09
Egy igazi kondiparkot és építhettek volna neked zsírdisznó, talán akkor nem lennél ennyire ocsmány kinézetű. Ha rád néz az ember, látszik, hogy a sport olyan távol áll tőled, mint legtöbbször az igazmondás. Ne páváskodj más tollaival szerintem. Engedj le magadról inkább 35-40 liter zsírt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!