Óvatos dal

2016. január 27. 11:37

A lelépő polgár ideális szövetségese Orbán Viktornak. A kivándorolt magyar tehát ideális. Fizet, egy petákot nem vesz fel a közösből és nem pofázik bele semmibe.

2016. január 27. 11:37
Professzor Pizka
Ráérünk

„Amíg a vasfüggöny mögötti Kádár-rendszernek az ópiuma a színlelt jólét és kiszámíthatóság volt, ennek a mostaninak a lelépés lehetősége. A lelépő polgár ideális szövetségese Orbán Viktornak. Egyrészt eltartja az itthon maradottakat, akik amúgy se fizetnének egy peták adót sem, ráadásul általában vagy gyerekek, vagy idősebb felnőttek, tehát pont az a két társadalmi csoport, amelyikre költeni kell. Nem szeretik hangoztatni, de a magyar GDP-nek jelentősebb szereplői a hazautaló kivándoroltak, mint a komplett mezőgazdaság, és az arány nem épp a mezőgazdaság javára változik.


A kivándorolt magyar másik fő jó tulajdonsága, hogy a Panamajack- meg jótündér-féle alakokat leszámítva, magasról tesz az itthoni helyzetre. Zavarja persze, de pont azért jött el, mert sokkal jobb élete van így, hogy nem folyik bele. A pénzt hazaküldi Anyunak meg az öccse lányának a két tannyelvű gimire, de már az öccséék is nézegetnek mindenfelé, Öcsisajt végülis vizsgázott hentes de megvan a C kategóriás jogsija, és a Szilvinek is lenne egy gondozónői állás, lakásukat kiadjuk, a miénket eladjuk, abból anyunak veszünk egy szép másfélszobát valahol, aztán eladjuk a bivalybasznádi házat is… Egy idő után az itteni majmokat már nem követi, legfeljebb egy keserű mosoly erejéig nyitják meg ezt a förtelmet is.

A kivándorolt magyar tehát ideális. Fizet, egy petákot nem vesz fel a közösből és nem pofázik bele semmibe. Nagyon vigyázni kell, nehogy olyant csináljunk, ami miatt kedve támad hazajönni, vagy elmenni szavazni. Pont jó az ilyen nóta, majd a nyuggerek beveszik, hogy ez ööö…valahogy értük van. A falusiakat meg úgyis felviszi a polgármester szavazni a Fideszre, különben elsirathatják a közmunkát a bugrisok. Nincs itt semmi gond.

Még.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mákgubó negyedszer
2016. január 27. 13:25
A kivándorolt magyar tehát ideális. "Fizet, egy petákot nem vesz fel a közösből és nem pofázik bele semmibe. Nagyon vigyázni kell, nehogy olyant csináljunk, ami miatt kedve támad hazajönni, vagy elmenni szavazni. Pont jó az ilyen nóta, majd a nyuggerek beveszik, hogy ez ööö…valahogy értük van. A falusiakat meg úgyis felviszi a polgármester szavazni a Fideszre, különben elsirathatják a közmunkát a bugrisok. Nincs itt semmi gond. Még.” Úgy-úgy!!!!!!
drkovax
2016. január 27. 13:13
Ilyen huszadosztályú seggfejeket a @kettős mérce mélyéről minek idézni. Ehhez képest Béndek is világítótorony ...
paraklétosz
2016. január 27. 13:07
"lelépés lehetősége" - jól mondod Piszkapeti: LE lépés! Mi pedig itt "bivalybasznádon" FEL építünk ezt-azt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!