Olcsó húsnak híg a leve?

2015. július 16. 13:08

Most kicsit ráfázott a BKK, megbüntette a Közbeszerzési Tanács – na nem sokkal, csak fél millával –, hogy egy vacak felüljárót sem akartak rábízni a Közgépre.

2015. július 16. 13:08
Somfai Péter
Népszava

„Fogalmam sincs mi abban a ráció, hogy a tender kiírója előre megmondja, mennyit hajlandó fizetni a kivitelezőnek, és csak azok az ajánlatok jöhetnek szóba, amelyek pontosan ezt az árat súrolják. Kicsit alulról, kicsit felülről. Olcsó húsnak biztosan híg a leve – óvatoskodnak a pályáztatók. Hogyan gondolhatja azt egy vállalkozás, hogy képes a másiknál jobban szervezni a munkáját? Mi lehet a háttérben, ha meg sem kísérli elismertetni a korrupciós felárat? Na és a jelentkező politikai kötődései? Milyen cég az, amelyiknek a szíve nem húz se balra, se jobbra? Mostanában indokolt a különös óvatosság, ha a vállalat neve nagy K-betűvel kezdődik, a tulajé meg S-sel, mert ha ők győznek, még megharagszanak »odafent«.

Most kicsit ráfázott a BKK, megbüntette a Közbeszerzési Tanács - na nem sokkal, csak fél millával -, hogy egy vacak felüljárót sem akartak rábízni a Közgépre. Pedig ők éveken át azokat a pályázatokat is megnyerték, amin el sem indultak. De ne gondolja senki, mondja Tarlós, hogy politikai nyomásgyakorlás következménye volt a Közgép kizárása!

Ugyan, dehogy. Biztosan volt drágább ajánlat is.”

 
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2015. július 16. 16:56
Lihegve védi a gazdit a komcsi pitbull.
írmag
2015. július 16. 16:18
Az ingyen disznóhús se jó mindenkinek.
states
2015. július 16. 15:53
Na nem fogjátok kitalálni, kitől kapja a fizut Petink. Bingo! Hát persze hogy Simicskától! Ő tartja ki, el a balnácik szócsövét. Hogy mennyire röhej, 24 éven keresztül rossz elvtárs volt Simicska elvtárs, 24 óra alatt pedig jó elvtárs lett néhány hónappal ezelőtt. Hát istenem, már Lenin elvtárs is megmondta, a jövő az, ami tuti, a múlt az teljesen bizonytalan.
luga
2015. július 16. 15:06
Volt már ilyen! Mindenki alá ajánlott egy kivitelező, megnyerte a tendert, aztán nem tudta befejezni a munkát. Egy kiviteli terv költségvetést is tartalmaz, lehet ismerni, hogy az a műszaki tartalom milyen összegből valósítható meg. Persze ezt mindenki tudja, csak a Népszava nem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!