Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Megint a józan ész ellen

2024. május 29. 11:24

Szijjártó Péter ráerősített arra, hogy az EU magyar fiatalokat sorozna be és vinne harcolni.

2024. május 29. 11:24
Németh Péter
Németh Péter
Népszava

„Új irányt vett a Fidesz kommunikációja. Illetve egyáltalán nem; visszatért a két és fél évvel ezelőtti útra. Akkor bevált, kétharmados sikerhez vezetett, miért ne működhetne most is. Emlékszünk ugye: az orosz agresszió elindítása után Márki-Zay egy interjúban arra a kérdésre, hogy küldene-e magyar katonákat Ukrajnába, azt az egyébként magától értetődő választ adta, hogy ha ezt a NATO kérné, igen. 

MZP abból az egyszerű tényből indult ki, hogy Magyarország részese az atlanti szövetségnek, vagyis kötelessége volna részt venni a közös fellépésben, ha lenne ilyen. Az orbáni propagandagépezet ebből a mondatból építkezett és ijesztett rá a magyar társadalomra: ha az ellenzék – szerintük: a baloldal – nyerné a választásokat, fiainkat már másnap az ukrán fronton találnánk. Látjuk, tudjuk, az egész teljes mértékben hazugság volt, a NATO nem kért ilyesmit tőlünk, mástól sem, így persze az sem igaz, hogy Orbán győzelme jelentette a biztosítékot a magyar családoknak.

Most hasonló akciót indít a kormány/párt. Hétfőn a miniszterelnök interjút adott a Megafonnak – az örök provokátor, az ellenzéket vegzáló, szavait kiforgató »riporter« most olyan volt, mint a bólogató kutya –, és abban kvázi hosszan eltűnődve beszélt arról, hogy az EU besorozná egy központi hadseregbe a magyar fiatalokat, hogy aztán a frontra dobja őket, de ő ezt nem engedheti meg, mi ezt már megtapasztaltuk Voronyezsnél, a II. világháborúban, ahol magyar katonák tízezreinek életébe került hadtörténetünk legnagyobb katasztrófája. Aztán, ugyancsak hétfőn, Szijjártó Péter az EU-s külügyminiszterek találkozóján, ahol Magyarország megint csak egyedül vétózott a segítségnyújtás ellen, ráerősített arra, hogy az EU magyar fiatalokat sorozna be és vinne harcolni. Már e két megszólalást követően lehetett érezni: ez az új kommunikációs irány. 

A háborúpárti baloldal, amelyet az országot beborító plakáterdő is hirdet, majd Orbánt a béke letéteményeseként bemutató újabb vizuális »élmény után« erre helyezik majd a hangsúlyt. Arra, hogy Brüsszel vinné a fiainkat. És lőn: a kedd reggeli Magyar Nemzet induló címe már ez volt: »Brüsszel magyar fiatalokat küldene az ukrán frontra«. Az ugyancsak kormánypárti bulvárlap, a Bors címlapján idézet Orbántól: »Magyar fiatalok más érdekében ne legyenek katonák.« Igazán nem lennék meglepve, ha valahol máris nyomnák az új óriásplakátokat, amelyek öles betűkkel üzenik: EU – el a kezekkel a magyar fiataloktól!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 125 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
robertdenyiro
2024. május 30. 13:52
Ávóspéter, a népszara legszorgalmasabb galacsinhajtója megfejtette a kormánykommunikációt. Fantasztikus teljesítményét, hogy néhány hibával de végül mégis valahogy le tudta írni a tisszttartója közlendőjét, jutalmazzuk kockacukorral.
ornagyornagy
2024. május 30. 11:59
Új irányt vett a Fidesz kommunikációja. Illetve egyáltalán nem. Így kezd egy cikket egy főszerkesztő. Az újságíró tanoncot nyakonvágják, ha ilyet leír. A cikk tartamát nem is minősítem, de ez a vén komcsi szar igazán jól mutatna egy ukrán lövészárokban, ha már olyan nagy a pofája.
Jose
2024. május 30. 06:58
Én a teljes szólásszabadság híve vagyok. A komcsizás, nácizás, a másik idiótának, baromnak nevezése beleférhet. (Bár jobb lenne enélkül megoldani a nézetek ütköztetését, de ahhoz mindkét oldalnak önmérsékletet kellene tanúsítani.) Recip koma viszont tényleg túlmegy minden határon. Szerintem még a pokolban is külön cellába fogják tenni, mert a gyilkosok, bankrablók sem fogják elviselni a csókát. Ki kéne innen tiltani.
Jose
2024. május 30. 06:34
Péter barátunk csak arról nem beszél a szaros, kommunista jellegű írásában, hogy szerintük mit jelentenek Macron, Weber és a többiek (pl. baltiak) kijelentései a katonák küldésével kapcsolatban. Így kell muciológiai cikket írni komcsi módra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!