Szavak a semmibe

2015. június 01. 16:19

Önmaga értékelte kormányának eddigi ötéves tevékenységét Orbán Viktor, s minő meglepetés: a mérleget pozitívnak találta.

2015. június 01. 16:19
Galló Béla
Galló Béla
Mozgástér

A szociális dimenzió maga a tragikomédia. Napjainkra négy millió szegény-, illetve szegénységgel fenyegetett ember él velünk, a baloldal pedig folyamatosan csusszan le a lejtőn. Orbán itt is kettős szerepet alakít. Középosztály-preferenciája mellett pár jól kommunikálható intézkedéssel (pl. rezsicsökkentés, közmunka) elég sikeresen szólongatja a léthelyzetüknél fogva sokkal inkább baloldali szavazókat, aki pedig mégsem reá hallgat, mert jóval többet várna, többnyire azt sem a baloldal viszi el, hanem a Jobbik. Meddig?

Demokrácia? Miért volna csoda, ha a négymillió szegény országában süket fülekre talál a demokrácia-féltés, az ellenzék eme leghangosabban zengetett lemeze, mindig csattanósan az asztalra csapott ütőkártyája? Meg kellene végre érteniük: ha végveszélyben volna Magyarországon a demokrácia, a nélkülözőket a kenyér akkor is jobban érdekelné. Ők volnának ezért hibásak?

Szimbolikus politizálás? Az ellenzék ezt már a rendszerváltozás elején feladta. Csak egyetlen kérdés. Meg tudná valaki mondani, miért nincs például Kéthly Annának Budapesten szobra?

Ha mindezekre nem lesz önkritikus ellenzéki válasz, bármilyen dühödt retorika lehet itt, a következő öt évet akkor is Orbán Viktor fogja értékelni.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lajkakutyus
2015. június 02. 08:43
Hol van itt szociáldemokrácia, vagy annak hiteles hirdetése? Hatalomra, pénzekre kiéhezett balliberális dögkeselyűket látni, melyeknél a Fidesz vagy a Jobbik is ezerszer emberközelibb, hitelesebb.
balbako_
2015. június 02. 05:29
Mert az ellenzék hiteltelen. 12 év kormányzása alatt pontosan az ellenkezőjét tették annak amit most mondanak - meg persze korábban is - de csak ellenzékben! Ugyanakkor minden népszerű intézkedést letagadnak. Egyszerűen lehazudják. Szerintük nincs is rezsicsökkentés, a számadatok nem igazak! (ez külön röhej, hiszen a statisztika Uniós kezekben van és azt csakugyan vasszigorral ellenőrzik. Még Gyurcsány is csak azt tudta elérni, hogy a választások utánra tegyék a közlését). Minden közvéleményt borzoló intézkedés mellé állnak így kiállnak a józan többség által elfogadhatatlan korlátlan bevándorlás mellett, a homoszexuális házasság mellett és még sorolhatnám. Ezek után mit várnak? Ami a Jobbikot illeti ők a Szyriza sorsára jutnak. Akik figyelik a politikát látják, hogy csak nagypofájú radikális van, sikeres nincs.
Mich
2015. június 02. 00:26
Igen, "a következő öt évet... is Orbán Viktor fogja értékelni.”
egyetmondok
2015. június 01. 21:55
Miért a semmibe,Galló úr? Legalább kétmillió fideszesnek mindez nagyon is megfelel.Ők azért nem semmik: maga a magyar nemzet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!