Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Mit nem ért az ellenzék?

2013. december 15. 10:24

Mi az internacionalisták mérhetetlen peche? Az, hogy nem a Magyar Tudományos Akadémián rendeznek választásokat, hanem a politikában.

2013. december 15. 10:24
Béndek Péter
1000 A Mi Hazánk

2014 után az egyik médiaközeg ezt, a másik azt fogja bömbölni, miközben Orbán politikája túllép majd mindkettőn. Rögtön meg is van a két szellemi alkotás közötti különbség: a nacionalista mű Orbán politikáját követi, azt szolgálja, ahhoz teremt legitimációt, az internacionalista értelmiségé a szoci politika előtt jár, ahhoz próbál legitimációt (közeget) kreálni anélkül, hogy tudná, mi lenne az. Az előző politika-, az utóbbi értelmiség-vezérelt. Az előző akaratelvű, az utóbbi racionalista. Az előző innovatív és agresszív, az utóbbi követő és okoskodó.

Mi az internacionalisták mérhetetlen peche? Természetesen az, hogy nem a Magyar Tudományos Akadémián rendeznek választásokat, hanem a politikában. Magyar Bálinték könyve újabb zsákutcát jelent majd a hepi internaci közegben: azt hiszik, ettől egy mikronnyit is közelebb kerülnek bármilyen politikai sikerhez. (...)

Mit nem ért a parlamenti ellenzék? 1. Nem érti, hogy az értelmisége lassú, unalmas, belterjes, önző, de bármilyen is, nem válthatja ki a politikai kreativitást. 2. Nem érti, nemlélegzi magát a szabadságot és a demokráciát, ezért nem tud az érdekében egyrészt politikailag, másrészt az értelmiségi közegben definitíven szólni, még kevésbé tenni. (Ha éppen akarna, amit ceterum censeo, nem hiszek). 3. A politikai hitelesség megszerzéséhez nincs királyi út. Ez egy jóval bonyolultabb feladat, mint amit ezek hisznek vagy amire képesek. Erről nem hogy könyvet nem tudnának írni, de két sort sem.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2013. december 15. 19:48
1. ellenségnek értelmisége???? 2. csak a népi demokráciát fogadják el. 3. A politikai hitelességüket már rég eljátszották b el éndek!!!!!
békalepcse
2013. december 15. 15:54
Ez a fasz nem veszi észre, csuklik a világrend. Már berkeken belül sem lelkesednek érte, de a valódi senkiknek nincs más választása, semmihez sem értenek, tehát nekik létkérdés. http://www.youtube.com/watch?v=HJu0wx9LJ3I http://www.youtube.com/watch?v=8vxX-lG4TP8
kuwiq
2013. december 15. 14:29
Ez most direkt ki akarja röhögtetni magát? Internacionalista racionalitás? MTA? Csak annyit írok, Demeter ügy. http://index.hu/belfold/2013/06/14/tokeletes_palyazat_nulla_pontra_ertekelve/ Inkább a valláshoz lehet köze a baller "értelmiségnek" meg a meggyőződésének, mint a racionalitáshoz. Manapság, hogy már pénz se nagyon csordogál, semmi más nem igazolja hűségüket a gazdi iránt, mint ez. Cseppet sem racionális, amit csinálnak. Egyszerűen seggnyaló állapotban maradtak, annak is a legundorítóbb változatában.
nyugalmazott tanár
2013. december 15. 14:04
"Mi az internacionalisták mérhetetlen peche? Természetesen az, hogy nem a Magyar Tudományos Akadémián rendeznek választásokat, hanem a politikában." Az Akadémia valóban tele van tömve internácival, jó, hogy felhívja rá a figyelmet. Miért tűri a tudós társaság az ordas eszmék terjesztőit és követőit a soraiban? Ideje lenne feltenni ezt a kérdést áés eltakarítani azokat a kártékony eszméket a jobb sorsra érdemes testületből.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!