Életfogytiglan!

2013. augusztus 06. 20:43

Vádolom azokat a névtelen kommentelőket, akik, bármiről is legyen szó, a második lépésben már cigányoznak, zsidóznak, buziznak nagy tételben.

2013. augusztus 06. 20:43
Dési János
Dési János
Népszava

„Vádolom még azokat a politikusokat, akik nem átallanak néhány szavazatért uszítani a romák ellen. (Tessék megnézni a mostani ózdi ügyet, ajvé, mennyi van belőlük.) Vádolom azokat a cigány vezetőket, akiknek többet ér egy kis hivatal, mint az övéik élete. Vádolom még azokat az újságírókat, akik vagy nettó cigányoznak – akár állatoknak is nevezve embertársaikat – vagy gyáván és óvatosan, de arra célozgatnak, hogy azért ezekkel mégsem lehet együtt élni. És vádolom azokat a névtelen kommentelőket, akik, bármiről is legyen szó, a második lépésben már cigányoznak, zsidóznak, buziznak nagy tételben. És vádolom azokat a kollegáimat, akik ettől boldogan összedörzsölik a kezüket, majd persze négyszemközt hozzáteszik, maguk ugyan nem így gondolják, de hát ugye a kattintásszám. (...)

És vádolom azokat, akik némák maradnak. Akik a szószékről nem arról beszélnek, hogy minden ember egyenlőnek születik. És vádolom azokat a tanárokat, akik egyes tanulóikat nyomban a hátsó padba száműzik, ha sötétebbnek találják a bőrét az átlagosnál. És vádolom a kidobóembert a diszkó előtt, akit természetesnek tartja, hogy romát nem enged be. És a fiatalokat, akik ezek után hajlandóak mégiscsak bemenni oda és ott jól érezni magukat.
 
És hibásak vagyunk mi is, akik nem tudtuk megértetni, elmagyarázni, hogy mi a baj mindezzel.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 227 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
citizen queen
2013. augusztus 07. 11:43
Ceterum censeo: a dési-féle bal-liberális árokásóknak menniük kell.
citizen queen
2013. augusztus 07. 11:41
"És vádolom azokat, akik némák maradnak. Akik a jogvédelem álarca mögül nem arról beszélnek, hogy ugyan minden ember egyenlőnek születik, de az emberi méltóság nem a fán terem, az elfogadást, a tiszteletet a saját viselkedésével, tetteivel vívja ki az ember. És vádolom azokat, akik integrált oktatás címszó alatt jól működő iskolákat lehetetlenítenek el, csak azért, hogy erőszakkal megvalósíthassák valóságtól elrugaszkodott tévképzeteiket, és nem számít nekik, hány gyermeket fosztanak meg a normális tanuláshoz való joguktól, és hány tanárt kényszerítenek arra, hogy olyanokkal foglalkozzanak, akiknek deviáns magatartásuk miatt nem kisiskolások között a helyük. És vádolom a "liberális" megmondóembert a kamerák előtt, aki természetesnek tartja, hogy a kevéske kis magántulajdonát a sorozatos lopások elől végső kétségbeesésében árammal védő kisöreget lerasszistázza, legyilkosozza, meghurcolását követelje. És azokat, akik most boldogan harsogják, hogy életfogytiglan, sőt, még ez sem elég, de más brutális gyilkosságok esetén kussoltak, vagy mindenféle mentséget kerestek a gyilkosok számára."
citizen queen
2013. augusztus 07. 11:29
"És vádolom azt a filmkészítőt, aki egy tragikus gyilkosság után azon nyomban hatásvadász mozit készít, csak azért, hogy uszítson még egy külföldi díjazásért, hátbaveregetésért egy kicsit."
citizen queen
2013. augusztus 07. 11:24
„Vádolom még azokat a politikusokat, akik nem átallanak néhány szavazatért uszítani a tisztességesen élő, dolgozó többség ellen, miközben a tartósan ingyenélésre berendezkedetteket, a szociális rendszerrel, és az emberi szolidaritással pofátlanul visszaélőket védik-mentegetik a végsőkig, mindenre mentséget keresve számukra. Vádolom az úgynevezett jogvédőket, akik kizárólag csak egy kiragadott csoport sérelmeivel foglalkoznak, a többség sérelmei pedig deklaráltan hidegen hagyják őket, és miközben a jogokat szajkózzák, aközben a kötelességekről, és az egyéni felelősségvállalásról mélyen hallgatnak, pedig az egyenlőségnek ezek is elengedhetetlen feltételei. Vádolom azokat a cigány vezetőket, akiknek többet ér egy kis hivatal, mint az övéik fáradságos tanítása-felemelése, és ha valaki közülük nem a rasszista mantrát hajtogatja, és nem állandóan a többségi társadalmat hibáztatja-okolja mindenért, azt kitagadják maguk közül. Vádolom még azokat az bal-liberális újságírókat, bloggereket, közéleti megmondóembereket, akik vagy nettó rasszistáznak-náciznak, vagy gyáván és óvatosan, de arra célozgatnak, hogy azért ezek biztos cigányoztak. És vádolom azokat a névtelen kommentelőket, akik, bármiről is legyen szó, a második lépésben már náciznak, rasszistáznak, fasisztáznak nagy tételben."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!