Nagyot szólt a németeknél Orbán beszéde

2011. január 20. 12:21

Osztatlan sikertelenségre lelt a német médiában Orbán kijelentése, miszerint, ha harcolni kényszerítik, akkor kész harcolni.

2011. január 20. 12:21
„A Kampf, azaz a harc szó nyert. A német írott és elektronikus sajtó szerda estétől csütörtök reggelig megjelent kommentártömegében ez a leggyakrabban idézett szó. És emiatt kapja is a legtöbb bírálatot. Ugyanis osztatlan sikertelenségre lelt a német médiában a magyar miniszterelnök kijelentése, miszerint, ha harcolni kényszerítik, akkor kész harcolni. A magyar politikus szóhasználata – ahogy ezt a Deutsche Welle és a Süddeutsche Zeitung elemzői írják és mondják –, nem demokrata gondolkodására vall, egy parlamenti demokráciától idegen a kampf, a harc.
 
Nem találtunk egyébként egyetlen olyan német nyomtatott újságot sem, amely rövidebb-hosszabb kommentárban ne foglalkozna a szerdán az Európai Parlamentben lezajlott ütésváltással. Összehasonlítva bármely korábbi elnökség kezdetének sajtótálalásával, Orbán Viktor szereplésének prezentálása a sajtóban messze felülmúlja a többiekét. 

Egyedül a 2003-as esztendő strasbourgi főszereplője, Silvio Berlusconi került még a németeknél a mostanihoz valamelyest hasonlítható módon a figyelem középpontjába. (...) Mindenesetre most egyetlen német kommentátor figyelmét sem kerülte el, sőt, mindegyik »azon rágódik«, hogy Orbán Viktor a magyar nép megsértéseként fogja fel, ha őt és kormányát bírálják. Ez olyan problémát vet fel a német közgondolkodás alakítóiban – ráadásul egységesen –, hogy még az Orbán mellett leginkább kiálló Frankfurter Allgemeine Zeitung kommentátora is egy tanár nyugalmával magyarázza: »szó sincs arról, hogy bárki is megbántotta volna az Európai Parlamentben a magyar népet, nemzetet«.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 117 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
orion
2011. január 21. 00:11
A végén a németek kitörlik a nyelvüket is nagy igyekezetükben.. Van még olyan szavuk, amit anélkül lehetne használni, hogy a hallatára ne törje ki őket a birodalmi frász???
sensei
2011. január 20. 21:32
"Osztatlan sikertelenségre lelt a német médiában Orbán kijelentése," Úgy látom nálad is, te HAZAÁRULÓ FÉREG!!!
Öreg
2011. január 20. 20:23
Emberek! Várjunk egy-két napot, amig kiderül, hogy a -HVG által- idézett ujságok ujra foglalkoznak az üggyel és állitom, hogy az szépen felejtődik. Miért? Mert bármit irhatnak az ujságok, az ilyen hirek nem lesznek a társadalmat érdeklő téma németországban, mert az Eu-s közvetitést a magyarokon kivül nyilván senki nem nézte, tehát nincs róla értékitélete. Az olvasót jobban érdekli Tunézia-mert oda jár nyaralni, gazdaság változása /munkanélkülisé/ a bevándorlókkal kapcsolatos problémák /mert félnek a konfliktusoktól/ és az euró értékének alakulása, mert a nyári nyaraláshoz foglalni kell a helyet. Hogy a magyar minszterelnök vitatkozik a zöldek, vagy a szocik nyálas alakjaival, ez nem téma! Sem hazánk médiatörvénye /mert ez csak az uszitóknak téma/ és hogy kit támadnak le az emlitett alakok? Nincs hirértéke. A HVG ide süllyedt le a részlehajlással.
Ricochet
2011. január 20. 19:53
66 éve úgy elverték a németeket, hogy a "kampf" szóra rögtön összerándul a gyomruk. Minden a Mein Kampf-ból indult ki, és tudjuk mi lett a vége. Nem csoda, hogy elegük lett a harcból. Sőt, még olyan szar alakok is otthonra találtak ott, mint Kertész Imre, aki onnan alázza folyamatosan a szülőhazáját. A németek még addig is elmentek, hogy ezerszám engedték be mindenhonnan a népeket (jórészt törököket), mire Merkel pár hónapja kibökte, hogy ez a "multikulti-dolog megbukott", be kell ismerniük. Egyszerűen gyávák.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!