Mégis a pályán dől el: győzött a józan ész és a sport!

2024. szeptember 18. 20:29

Megszületett a döntés: lejátsszák a Mezőörs–Paks Magyar Kupa-mérkőzést.

2024. szeptember 18. 20:29

Fotó: Facebook/Mezőörs KSE

Mint arról beszámoltunk, gyakorlatilag el sem kezdődött, máris eldőlt egy párharc a labdarúgó MOL Magyar Kupa 3. fordulójában. Sokáig úgy tűnt, a legjobb 32 közé jutásért zajló szakaszban a címvédő Paksi FC 3–0-ra nyert, és továbbjutott a Mezőörs KSE együttesével szemben, miután a pálya alkalmatlansága miatt a hazai klub kénytelen volt lemondani a mérkőzést – az MLSZ legfrissebb határozata szerint azonban mégis le kell játszani a találkozót.

Ezt is ajánljuk a témában

A Borisz névre keresztelt, egész Európa időjárását meghatározó ciklon eredményeként érkező hatalmas eső hatására gyakorlatilag víz alá került a mezőörsi pálya, így alkalmatlanná vált a meccs megrendezésére. Hiába árulták a jegyeket, hiába készült lázasan az egész település, foci híján maradtak. A házigazda elébe ment a dolgoknak, és kérvényezte első körben, hogy „a pálya használhatatlansága, annak megóvása miatt” halasszák el a találkozót október 9-re. Erre a Magyar Labdarúgó Szövetség tudatta, legfeljebb szeptember 25-ig lehet halasztani, s ahhoz a másik fél, a Paks beleegyezése is szükséges.

A vármegyei első osztályú klub elnöke nem volt hajlandó beletörődni a „kiesésbe”, felülvizsgálati kérelmet nyújtott be a szövetséghez, az MLSZ Fellebbviteli Bizottsága pedig végül úgy döntött a mérkőzést le kell játszani, október 9-én. A továbbjutó a Budapest Honvéddal találkozik majd a következő körben.

„Az FVB az MLSZ Versenybizottsága 167/2024. számú, 2024. szeptember 13. napján kelt elsőfokú határozatát az LVSZ 55. § (5) bekezdés c) pontja alapján megváltoztatja és a Mezőörs KSE–Paksi FC Kft. MOL Magyar Kupa-mérkőzés megtartásának időpontját 2024. október 9. napban határozza meg” – áll a határozatban, amely így folytatódik:

„Az FVT a tényállás, a Versenybizottság hivatkozott határozata és a fellebbezésben foglalt érvek alapján azt állapította meg, hogy a Mezőörs KSE-t a mérkőzés lemondása miatt az LVSZ 41. § (2) d) pontjában meghatározott versenyügyi felelősség nem terheli. A Fellebbező által előadottakból megállapítható, hogy

a két sportszervezetnek a Fair Play szellemében szándékában állt a mérkőzés későbbi időpontban való lejátszása, ennek érdekében a két sportszervezet egymással jóhiszemű egyeztetést folytatott,

és a közösen megfelelőnek talált időpontra (2024. október 9.) kérte az MLSZ Versenyszervezési Osztályától elhalasztani a mérkőzést. Ez a kérelem az iratokból nem megismerhető okból elutasításra került, továbbá az MLSZ Versenyszervezési Osztálya által közölt új időpont (2024. szeptember 25.) sem a fellebbezőnek felróható okból nem vált alkalmassá a mérkőzés megtartására. A Fellebbező fellebbezésében ismételten a 2024 október 9-i időpontot jelölte meg a mérkőzés általa megfelelőnek tartott időpontjául, összhangban a Fellebbező és a Paksi FC Kft. 2024. szeptember 12-én előterjesztett kérelmével” – fogalmaztak.

Győzött a Fair Play – még Boriszt is legyűrte!

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000087
2024. szeptember 19. 17:41
🍓 ️ ­É­­r­­­t­é­k­e­l­d­­­ ­a­­ ­­s­­z­e­x­­i­­­ ­p­u­n­c­­i­­­m­a­­­t­­­ 👉 𝐖­­𝐖­­𝐖­­­.­­­𝐗­­­𝟏­­­𝟖­­.­𝐅­­­𝐔­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!