Nem alakul jól a két exfradista moszkvai kalandja – pár hét elteltével az oroszok teli szájjal szidják Marquinhost és Abenát

2024. augusztus 19. 12:19

Még a brazil támadót a Szpartakhoz csábító Dejan Sztankovics is kritizálta annak teljesítményét.

2024. augusztus 19. 12:19
null


Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Még szinte meg sem száradt a pecsét a brazil Marquinhos és a suriname-i Myenty Abena szerződésén a Szpartak Moszkvánál, Oroszországban máris kígyót-békát kiabálnak rájuk. Mindkettőjüket haszontalan igazolásnak tartják, annak ellenére, hogy Abena még egy másodpercet sem játszott a csapatban, ráadásul a brazil szélsőt már maga Sztankovics is kritizálta, írja a Magyar Nemzet.

A brazil szélső – aki a dán bajnok elleni kulcsfontosságú BL-selejtező előtt hagyta el a zöld-fehéreket – eddig  három tétmérkőzésen – két bajnokin és egy kupameccsen – sem gólt nem szerzett, sem gólpasszt nem adott.

Meg is találták az orosz kritikusok, akik érthetetlennek nevezték az igazolást. A Magyar Nemzet emlékeztet, hogy a Fradi egy éve menesztett trénere, Sztanyiszlav Csercseszov – aki jelenleg a kazah válogatottat irányítja – már a leigazolás előtt figyelmeztette a moszkvai klub rajongóit, hogy a brazillal nem nyer sokat a Szpartak.

A hétvégén aztán a régi-új edzője, Dejan Sztankovics is alaposan megforgatta a tőrt az általa Moszkvába csalt brazilban. Marquinhos kezdőként kapott lehetőséget a Kirill elleni kupameccsen, ám a szerb vezetőedző a 62. percben lecserélte, majd a találkozó után lekapta a tíz körméről a 24 éves Marquinhost.

Sokkal jobban is játszhatott volna. Az ő hibája, hogy nem lendült bele a játékba, a meccs elején sok labdát és párharcot veszített. Sokkal jobb teljesítményre is képes” –  szedte le a keresztvizet Marquinhosról a bombardir.ru kérdésére Sztankovics. 

Ám amíg a brazil legalább már pályára léphetett, addig Abena úgy kapta meg a magáét, hogy egy-két napja tartózkodik Moszkvában, és az orvosi vizsgálatok után maximum arra volt ideje, hogy aláírja a két évre szóló szerződését. Neki játszania sem kellett ahhoz, hogy a Szpartak korábbi ügyvezetője élesen kritizálja a 29 éves suriname-i válogatott védőt, valamint azokat, akik szorgalmazták a leigazolását.

Kezdjük azzal, hogy volt egy harmincesztendős válogatott szintű védőjük Georgij Dzsikija személyében, aki már hét éve itt játszott. A suriname-i válogatottat minden bizonnyal alacsonyabban jegyzik, mint az oroszt, erre idehozzák helyette Abenát. Ezzel kell kezdenünk: volt egy igazi kapitány, a válogatott tagja, mondhatjuk, hogy egy igazi Szpartak-hős. Alázzuk meg, távolítsuk el, és hozzuk ide ezt a fickót Suriname-ból. Azt azért szeretném megérteni, mindez miért történt, mi volt ebben az üzlet. Ráadásul onnan jött, Magyarországról, ahol lényegesen alacsonyabb a futball színvonala, mint itt nálunk, és ott sem váltotta meg a világot. Nem kéne megengedni ennél a klubnál, hogy egy blokk intézze az átigazolásokat” – intézett kirohanást a vprognoze.ru portálon Jurij Pevlak.

 

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bagoly-29
2024. augusztus 19. 18:13
Kik ezek a nagypofájú oroszok?
files32
2024. augusztus 19. 13:10
Gyertek vissza.
Robi54
2024. augusztus 19. 13:01
De a Fradi jó üzletet csinált,a többi legyen a retek Sztankovics és az oroszok problémája.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!