Jól sikerült a vezetőedző debütálása, fejesekkel kerültek előnybe a fehérváriak

2024. július 25. 20:10

Azerbajdzsáni győzelemmel kezdte a selejtezőt Pető Tamás együttese.

2024. július 25. 20:10

Fotó: Fehérvár FC Facebook-oldala

Egzotikus túrával hangolt a hétvégén kezdődő bajnoki szezonra a Fehérvár FC labdarúgócsapata. A nyáron kinevezett vezetőedző, Pető Tamás együttese a Konferencia-liga selejtezőjének 2. fordulójában Azerbajdzsánba látogatott, ahol az idény első tétmérkőzésén a fővárostól 35 kilométerre fekvő Mehdi Huseynzade Sumqayit Stadionban lépett pályára. A Sumqayit a 20. percben egy szöglet után szerzett előnyt Abdullazada bombagóljával, nem sokkal később jött azonban egy kiállítás azeri oldalon, Khachayev bő fél óra alatt beszedte a második sárga lapját is.

Ezt is ajánljuk a témában

Még a szünet előtt összejött a magyar csapat egyenlítő gólja, egy remek bal oldali Bedi Bence-beadás után Christensen fejelt a léc alá!

A fordulás után pedig hamar előnybe is kerültek a fehérváriak: Bedi újabb kitűnő felívelése után Spandler bólintott a hosszú sarokba, így máris előnyben volt a magyar gárda.

A székesfehérváriak egygólos előnyben várhatják a jövő heti, hazai visszavágót.

Konferencia-liga, selejtező, 2. forduló, 1. mérkőzés
Sumqayit (azeri)–Fehérvár FC 1–2 (1–1)
gólszerzők: Abdullazada (20.) ill. Christensen (39.), Spandler (52.)

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 91 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!