Anglia
18:002024. június 30.
Szlovákia
Spanyolország
21:002024. június 30.
Grúzia

Drámára happy end? A Skócia legyőzésére készülő Nagy Zsolt: Soha többé nem lehetek válogatott

2024. június 21. 05:26

A gólerős felcsúti hátvéd a Mandiner kérdésére elmesélte, mi zajlott le benne a Gareth Bale-ék elleni kudarc és száműzetés időszakában, s hogy tekint ezek után arra, hogy részt vehet az Európa-bajnokságon.

2024. június 21. 05:26
Kiss B. László

Nyitókép: Kiss B. László/Mandiner

 

Ha nem is a pokolból, de nagyon mélyről jött vissza a felszínre az elmúlt több mint négy évben Nagy Zsolt, aki szerdán az első Eb-mérkőzésén lépett pályára Stuttgartban. Igazán boldog azonban nem lehetett a Puskás Akadémia labdarúgója, mivel 2–0-ra kikaptunk a házigazda Németországtól a tornán, s ez már a második veresége volt a magyar válogatottnak. A 31 éves focista hosszú és olykor elég gyötrelmes utat járt be, amíg pályára léphetett az Európa-bajnokságon. Bár bizonyára millióan cserélnének Naggyal, hogy elmondhassák magukról, hússzoros válogatottak, ám voltak azért komoly nehézségek ebben a sorozatban. A hátvéd második és a harmadik fellépése között majdnem két év telt el. A 2019. november 19-én, Wales ellen 2–0-ra elveszített Eb-selejtező után legközelebb 2021 októberében, az Albánia elleni vb-selejtezőn kapott lehetőséget újra, aztán pedig többször is volt sérült.

„Hosszú utat jártam be Cardifftól, szerencsére az már csak a múlté. Nehéz időszakom volt ez, mindenki lemondott rólam a Wales elleni vereség után, de én mindig is pozitívan tekintettem a jövőbe, azt a kudarcot és a rossz játékot elfelejtettem – mondta kicsit elcsukló hangon a Mandiner kérdésére Nagy Zsolt. – Szerettem volna bizonyítani, hogy itt a helyem, és vissza is tudtam térni a válogatottba. Aztán jött egy súlyos sérülés, ami miatt hét hónapot ki kellett hagynom. Elég nehéz most erről beszélnem… 

Ebben az időszakban megfordult bennem, hogy soha többé nem lehetek válogatott, de soha nem adom fel, 

s nagyon örülök annak, hogy itt lehetek. Nekem ez nagyon nagy dolog, s még nagyobb, ha a skótok ellen nyernénk és továbbjutnánk.”

NAGY Zsolt
Nagy Zsolt a labdarúgó Európa-bajnokság A csoportjának 2. fordulójában játszott Németország-Magyarország mérkőzésen a stuttgarti MHP Arénában 2024. június 19-én
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Az biztos, hogy két vereség után csak akkor reménykedhetünk és számolgathatunk, ha vasárnap megverjük Skóciát Stuttgartban. Mindez nem lehetetlen, de nem is annyira könnyű feladat, mint sokan képzelik Magyarországon.

„Az eddig lejátszott két Eb-mérkőzés négy félidejéből három rendben volt, a Németország elleni vereség után úgy érezhettük, mindenki megtett mindent. Ugyanezzel a mentalitással kell küzdenünk a skótok ellen. 

Ha nyerünk, az önmagában nem elég a boldogságunkhoz, ugyanis nemcsak rajtunk múlik a továbbjutás, 

de legalább a reményt életben tartanánk” – nyilatkozta lapunknak a felcsúti válogatott védő.

A továbbjutásunkhoz a győzelem mellett szerencse is kell, és sok-sok ima, hogy a harmadik helyen végző ellenfelek közül kettő ne szerezzen három pontot. Ez nem lehetetlen, de rizikós.

„Nekem ez az első Európa-bajnokságom, és én már annak is örülök, hogy itt lehetek. A csúcs az lenne, ha győznénk és továbbjutnánk” – fogalmazott Nagy Zsolt.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Kapcsolódó cikkek a Foci Eb 2024 aktában.

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gyaloggos
2024. június 21. 12:21
OK., DE MINDENKI, vagyis szinte mindenki úgy áll az ügyhöz, mintha már MEGVERTÜK volna a skótokat! NAGYON nem lesz az egyszerű, legalábbis én így gondolom. DE! BÁRMI lesz is a végeredmény, KINT vagyunk . HAJRÁ MAGYAROK!
DrPepper
2024. június 21. 10:12
Most van az a pillanat, amikor el kell mondani Kipling Ha (if) című versét ("...Ha a Sikert és Kudarcot bátran állod és úgy nézed őket mint két rongy csalót...) és játszani "a kibaszott 4-4-2-t" (Már ha érti valaki a finom utalást). Ezen az EB-n minimális esély van a továbbjutásra, ha nem jön össze, vagy ha kikapunk a skótoktól, nem kell a kardunkba dőlni, és Mohácsot csináőlni belőle mint Mexikóból. Rendezni kell a sorokat, és irány az NL és a VB selejtező.
szintetikus
2024. június 21. 09:30
Ne sírj Zsolt, van elég közpénz. :DD
ördöngös pepecselés
2024. június 21. 07:10
épp most néztem a csoportokat már jó eséllyel van két kétpontos csoportharmadik ehhez az kell hogy Anglia megverje Szlovéniát és Spanyolország és Olaszország ne kapjon ki Albániától valamint Horvátországtól (új kombinációk még segíthetnek) úgyhogy innentől csak a skótokat kell megverni egy góllal
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!