Volt kitől örökölnie: Michael Phelps fia élete első úszóversenyén tönkreverte a mezőnyt

2024. május 20. 09:46

Szinte levegőt sem vett a legendás úszó második fia a medencében, állva hagyta ellenfeleit az iskolai viadalon.

2024. május 20. 09:46
Szabó Péter

Fotó: Jim Watson/AFP

Egyetlen ember él a világon, aki huszonháromszoros aranyérmes, háromszoros ezüstérmes és kétszeres bronzérmes a nyári olimpiai játékok történelmében: az amerikai úszó, minden idők legsikeresebb olimpikonja, Michael Phelps. A 38 éves zseni az athéni, a pekingi, a londoni és a riói olimpián is a mezőny előtt járt, fájdalom, hogy pályafutása éppen egybeesett a magyar klasszis, Cseh Lászlóéval, akit számtalan alkalommal szorított a dobogó második fokára. A 28 olimpiai érem mellett – szintén világrekord – Phelps ráadásul a világbajnokságokon és a kontinensversenyeken is éveken keresztül gálázott, brutális mennyiségű nemesfémet szállítva haza.

A család gyógyír a bajra

Érdekesség, hogy Phelps egykori edzője, Bob Bowman egyébként jelenleg épp a magyar olimpiai éremesélyes, Kós Hubert edzéseit dirigálja. A tréner a közelmúltban váratlanul bejelentette, hogy Arizona államból Texasba költözik, és az egyetem austini bázisán folytatja a munkát, ám a magyar úszó felkészülését mindez nem befolyásolja.

Ezt is ajánljuk a témában

Az irigylésre méltó pályafutása mellett csodálatos családjára is méltán lehet büszke a korábbi úszófenomén,

Michael Phelps, aki a feleségével, Nicole Johnsonnal négy fiúgyermeket nevel: a csillogó tekintetű Boomer, Beckett, Maverick és Nico is a szülők szeme fénye.

A hattagú család a filmnézéstől a futballmeccsekig szívesen tölt együtt minőségi időt, amely a családfő egy korábbi, borúsabb időszakában óriási segítséget jelentett. Phelps ugyanis elsősorban a családjának köszönheti, hogy leküzdötte a depresszióját.

„Gyerekkoromban mindig is szerettem volna családdal együtt vacsorázni, de amikor a szüleim elváltak, ez ritkán fordult elő. Most imádom, hogy a családommal minden este pontosan ugyanabban az időben együtt vacsorázhatok” – fogalmazott Michael Phelps a People magazinnak.

A gyerekek segítenek

Phelpsnél az utóbbi időben is megállapítottak kisebb mentális zavarokat, de a családja támogatása minden mélyponton rengeteget jelent a háttérben. Éppen ezért határozta el a korábbi úszó, hogy eltökélten segít megtanulni a fiainak, hogyan kell leküzdeni a negatív érzéseket.

Sokat beszélünk az érzelmeinkről. Ezzel sok reményt adnak, azt akarom, hogy a lehető legfelkészültebbek legyenek az életre

– mesélte Phelps, felesége, Nicole pedig hozzátette:

„Amikor Michaelnek különösen nehéz napja van, és nem tud felkelni az ágyból, a gyerekek általában megpróbálnak a közelében lenni, hogy jobb kedvre derítsék. Nem bújunk el az érzelmek elől. Megtanítjuk nekik, hogy apunak és anyunak is vannak rossz pillanatai. Ezzel is azt fejezzük ki, hogy az érzéseinkről beszélnünk kell.

Első úszóverseny – Michael Phelps fia is tarolni fog? 

Michael Phelps nem csak az emocionális fejlődésben támogatja a gyerekeit, de az úszóleckék sem maradnak ki a család életéből. A sporttörténelem legtöbb olimpiai aranyat begyűjtő sportolója az amerikai humorista, Jimmy Fallon vendége volt a Tonight Show-ban – írja a SwimSwam. A beszélgetés során szóba került egyik fia, a hatéves Beckett első úszóversenye is, amely kimagasló eredménnyel ért véget.

„Soha nem volt még úszóversenye, de nagyon határozottan készült. Szó szerint azt mondta nekem: »Apa, képzeld, le fogok ugrani a rajtkockáról«, én pedig úgy éreztem, alig várom, hogy végre lássam. Amint beugrott, már volt fél testhossz előnye. Hihetetlenül küzdött, még soha nem láttam ilyet, még soha nem láttam így úszni.

Mindössze kétszer vett levegőt a medencében. Nem akarom azt mondani, hogy mindenkit tönkrevert, de tulajdonképpen ez az igazság”

– emlékezett vissza a büszke édesapa, akinek a történetét vastaps fogadta a műsor stúdiójában.

Phelps azt is hozzátette: szeretné, ha valaki megdöntené az olimpiai éremrekordját. Erre pedig, talán éppen Phelps Junior lesz képes!

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 111 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Intel
2024. május 20. 11:42
Orosz doppingszerekkel hajtják. Azokat nem lehet kimutatni.
sordenara
2024. május 20. 11:01
Milyen szép kis vegyes család.
Karbantartó9
2024. május 20. 10:43
Michael Phelps a legnagyobb csaló az úszótörténelemben, egyet örökölhet a fia: a szégyent!
survivor
2024. május 20. 10:22
Mi a fasz az a MINŐSÉGi IDŐ ? Csak nem MAGÁNÉLET ?? B+ ?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!