Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Óriási dráma! Ezért harcolt a salakon négykézláb csúszva-mászva Novak Djokovics?

2024. június 04. 18:02

A világelsősége is kockán forog az öldöklő csatákon keresztül a Roland Garroson a legjobb 8 közé jutott szerbnek. Felmerült, nem áll ki a negyeddöntőben, amivel bukná a ranglistavezető helyét is. Itt a válasz!

2024. június 04. 18:02
2024 French Open - Day 9

Nyitókép: Antonio Borga/Eurasia Sport Images/Getty Images

***

Kijutott a jóból az utóbbi években Novak Djokovicsnak. A világelső teniszező covid-oltás hiányában nagy versenyekről maradt le, a közelmúltban véletlenül fejen találta egy kulacs is, de mindig küzdött, harcolt. Ez a mentalitás a kulcsa annak is, hogy még mindig versenyben van a 37 éves világsztár, aki már két ötszettes, drámai mérkőzést tudott a maga javára fordítani a most zajló francia nyílt bajnokságon, a Roland Garroson. Kérdésessé vált, tudja-e folytatni.

Ezt is ajánljuk a témában

Talpra állások

Nem kérdés, rengeteg energiát vett ki a szerb klasszisból már szombati fordítás is, amikor az olasz Lorenzo Musettit úgy ejtette ki, hogy 2-1-es hátrányból fordított, s az utolsó játszmát 6-0-ra nyerte. Ezt is tudta überelni hétfő este Francisco Cerundolo ellen. Djokovics 6-1-es kezdése után az argentin nyert két szettet, amire szenvedve, küszködve 7-5-tel válaszolva egyenlített a világelső. Djokovics fél lábon állva végül hozta a mindent eldöntő ötödik felvonást (6-3), de játékára és mozgására alaposan rányomta a bélyegét térdsérülése. az is felmerült benne, hogy feladja a mérkőzést, amelyen közel 5 órán keresztül harcolt, volt, hogy a salakon hasra vetve magát szerzett pontot egy röptével.

„Néhány hete kisebb térdproblémával küzdök, de eddig nem volt nagy ügy. Amikor viszont a második szettben elcsúsztam, fájdalmat éreztem.

 Rengeteg fájdalomcsillapítót szedtem be, és a negyedik játszma végén kezdtek hatni. Nem tudom, hogy játszok-e a negyeddöntőben”

 – idézi a 24-szeres Grand Slam győztest, a major tornákon Roger Fererert megelőzve rekorderré vált, karrierje 370. győzelmét arató Djokovicsot a Magyar Nemzet.

Drámai döntés

Azóta kiderült, nem kicsi a baj. Novak Djokovics bejelentette: visszalép a Roland Garrostól! Az Index arról ír, hogy a kedden elvégzett vizsgálatok alapján Djokovics jobb térdében részleges térdszalag-szakadást diagnosztizáltak. Arról egyelőre nem szólnak a hírek, szükség lesz-e műtétre és mennyi időt vehet igénybe a felépülése...

Új arc a trónon

A holland Casperr Ruud (7. kiemelt) – akit tavaly a döntőben legyőzött Djokovics –  játék nélkül jut az elődöntőbe, ahol a Zverev – De Minaur meccs győztesével találkozik. A szerb visszalépésével az is eldőlt, hogy nem védheti meg a címét Párizsban, sőt jövő héttől új világelső lesz férfiteniszben. Az olasz Jannik Sinner elegánsan ünnepelte meg a számára felettébb előnyös fejleményeket, elsőként jutott be a legjobb négy közé Grigor Dimitrov magabiztos legyőzésével (6:2, 6:4, 7:6). 

 

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zokni
2024. június 04. 19:10
Novak zseniális teniszező. A játékát kedvelem, de a viselkedése nagyon megosztó.A meccs közben is gyakran az. A két említett esetben is volt néhány túl látványos hiszti.
ehun
2024. június 04. 19:03
Respect!!!!!!!!!!!!!!! Minden sportoló pédaképe lehetne... nem véletlenül tolták a háttérbe a kovi óta
rugbista
2024. június 04. 18:19
Hihetetlen meccs volt! A fényképet megelőző pont is az volt. Csak hát hiába mászik négykézláb egy keleti, sose lesz akkora sztár, mint egy nyugati. Stichünk van, bármit tehetünk. Hiába mondta Horváth Mariann, hogy talán nincs Djokovicnál nagyobb - nem teniszező, sportember a Földön. Az illető egyébként magyar származású, Joe Kovácsként kezdte életét, még atlétikai vb-t is nyert súlylökésben. Kétszer is. All-round sportsman!
anegy_
2024. június 04. 18:17
Federer után a legnagyobb ász Djokovic! Nagyon sajnálatos a sérülése. Ez valahogy utoléri a legjobbakat. Federer, Nadal életét is keserítette.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!