Szlovénia
ÉLŐ
Dánia

Orosz Pál: Nincs reális esély arra, hogy újra Máté Csaba legyen a Ferencváros vezetőedzője!

2024. május 24. 11:27

Az FTC vezérigazgatója értékelte a szezont, de természetesen már a klub jövőjét is érintette.

2024. május 24. 11:27
MÁTÉ Csaba
Vámos Tamás

Nyitókép: Máté Csabának nincs esélye arra, hogy az FTC vezetőedzője legyen Fotó: MTI/Kovács Tamás 

***

Orosz Pál számára a legfájóbb pont a Magyar Kupa elvesztése volt, de azzal kapcsolatban elégedett volt, hogy ismét magabiztosan, ráadásul amióta 12 csapatos az NB I mezőnye a legtöbb gólt szerezve lett (Varga Barnabásék 80-szor voltak eredményesek) sorozatban hatodszor is aranyérmes a Fradi, ráadásul a nemzetközi színtéren is jól szerepelt az együttes.

Ezt bizonyítja: 

az Európa-konferencialiga jövő heti döntőjét két olyan együttes vívja (az olasz Fiorentina és a görög Olympiakosz), amelyekkel a Ferencváros is összecsapott, ráadásul a firenzeiekkel szemben veretlen is maradt (2-2; 1-1)

  

OROSZ Pál
Orosz Pál a BL-csoportkörbe jutással lenne igazán elégedett Fotó: fradi.hu

Dejan Sztankovics váratlan távozása után természetesen a leendő vezetőedző személye is szóba került. Orosz Pál elárulta: több jelölt is benne van abban a bizonyos kalapban, és az a terv, hogy olyan szakembert szerződtessenek, aki hosszú távon kötelezi el magát az immár 35-szörös bajnok klubhoz. Nem véletlen, hogy korábban Thomas Doll öt, míg Szerhij Rebrov három évig irányította a zöld-fehérek szakmai munkáját, utána azonban jött egy időszak, amikor sűrűbb volt a fluktuáció. (Rebrovot az osztrák Peter Ströger váltotta, jött az orosz Sztanyiszalv Csercseszov, majd a nyolc hónap után önkényesen távozó Dejan Sztankovics – a szerk.)

„Szeretnénk befejezni ezt az időszakot!” – jelentette ki határozottan a vezérigazgató, aki elárulta: 

Sztankovics távozásában „az egésznek a mikéntje, az időzítése, és az, hogy egy elbukott kupadöntő után a derbire már elhagyta a csapatot” nem tetszett leginkább neki.

E témakörben kihagyhatlan Máté Csaba személye, hiszen a korábbi másodedző – Csercseszov kirúgása után – remekül és gólerősen szerepelt a csapattal (10 mérkőzés, 9 győzelem, 1 vereség, a gólkülönbség 40-10), ráadásul a szurkolók rengeteg fórumon visszakövetelik őt a kispadra. Orosz Pál azonban ezzel kapcsolatban sem köntörfalazott:

- Nagyon tisztelem azt a munkát, amit Csaba elvégzett, köszönet is jár érte, ráadásul még most is a kötelékünkben van, de nincs reális esély arra, hogy a Ferencváros vezetőedzője legyen! Mindig is hangsúlyoztuk: olyan szakembert keresünk, akinek komoly nemzetközi tapasztalata van...

 

 

 

 

 

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-93
2024. június 15. 02:09
🍓 ️ ­­É­­r­­­t­é­­­k­e­­­l­­­d­­ ­­­a­ ­­s­­z­­e­­x­i­­­ ­p­­­u­­n­­c­­i­­m­­a­t­ 👉 𝐖­𝐖­­𝐖­.­­𝐗­­𝟏­𝟖­.­­­𝐅­­­𝐔­𝐍
tintapaca
2024. május 24. 17:08
Orosz Pál élhetne szexuális életet a komoly nemzetközi tapasztalattal. Szerintem egészen másról van szó. Véleményem szerint itt olyan edzők és játékoso szerződtetéséról lehet szó, akik hajlandók a szerződött összegből magánzsebekbe visszaosztani. Valószinű, hogy a Ferencvárosnak már nemzetköi szinten is rossz ezért a híre! Hídpénz?
Osztap_Bender
2024. május 24. 13:06
Olyan szakembert keresnek, akinek igen nagy híre van a világban és curva sok pénzt lehet (kell) neki fizetni. A curva sok pénz után pedig sokkel több a jutalék (csúnya nevén a jatt), mint Máté fizetése után lenne. Aztán ,hogy így van-e vagy így nincs, ki tudja? Minden esetre az "üzleti életben" ez egy igen elterjedt módszer.
gyaloggos
2024. május 24. 12:55
Summa summarum: MÁTÉ CSABÁNAK akkor adta ki a FRADI az útját, amikor tényleg ráncba szedte a csapatot a gőlképtelenség, vereségek után, és KIVÁLÓ vezetőedzői munkát végzett, a csapat győzelmet győzelemre halmozptt, és ontotta a gólokat. ATON egészen káprázatos sorozat közepette ZAVARTÁK őt el Kubatovék, MOST nem tudni, hogy alakulna a csapat vele, neki bizonyosan nem hiányzik egy esetleges kudarc.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!