Ez nagy durranás lenne! Mourinho válthatja Tuchelt a Bayern Münchennél

2024. február 12. 09:11

Miután a bajorok rendkívül simán elvesztették a Bayer Leverkusen elleni rangadót, és ezzel már ötpontos hátrányba kerültek legfőbb riválisukkal szemben, egyre inkább felerősödtek azok a hangok, amelyek Thomas Tuchel távozását követelik.

2024. február 12. 09:11
MOURINHO, José
Vámos Tamás

Nem csoda, hogy a játékosok is kiborultak a nagy zakó után, hiszen ők is arra készültek, hogy a tavasz rangadóján „helyre áll” a rend, és visszaelőzik a Leverkusent. Ehelyett a gyógyszergyári csapat a lehető legjobb ütemben szerzett találatokkal (Josip Stanisic az első negyedóra végén, Álex Grimaldo a második félidő elején, míg Jeremie Frimpong – amolyan kegyelemdöfésként – a mérkőzés hosszabbításában talált be) valósággal kivégezte a bajnokcsapatot.

A lefújást követően Thomas Müller rendkívül indulatosan nyilatkozott a Sky Sportnak:

– Őszinte leszek, nagyon dühös vagyok! Mégpedig azért, mert edzéseken sokkal jobb dolgokra vagyunk képesek, mint a mérkőzéseken. Most mindenki a vezetőedzőt kritizálja, de legfőképpen mi, játékosok vagyunk hibásak a kialakult helyzetért. A nemzetközi szinten a legmagasabb szinten jegyzett futballistáink vannak, mégis hiányzik a játékunkból a felszabadultság és az energia!

A feszültségre jellemző: Leroy Sané a levonuláskor beleütött egy őt rögzítő kamerába

 – mindeközben egyre többen Thomas Tuchel távozását követelik.

Nem véletlen: míg Xabi Alonso együttese veretlenül menetel, a Bayern München alig két hónap alatt három érthetetlen vereségbe szaladt bele: közvetlenül karácsony előtt egy 5-1-es zakóba szaladtak bele Frankfurtban, január végén a Werder Bremen az Allianz Arénában tréfálta meg Kimmichéket, és ezután következett a Leverkusen elleni kudarc.

ALONSO, Xabi; MOURINHO, José
Mintha José Mourinho a Bayern München legyőzését köszönné meg a Leverkusen mesterének, Xabi Alonsónak! Fotó:MTI/EPA-ANSA/Ettore Ferrari

Egyáltalán nem meglepő, hogy mindeközben arról hallani: José Mourinho a Bayern Münchenhez készül! 

Mindenesetre a Bild szerint a portugál edzőzseni már németül tanul, 

és akit ugye, nemrég menesztettek az AS Roma kispadjáról. Mourinhót azóta már összehozták az FC Barcelonával, valamint korábbi klubjával, a Chelsea-vel is, de az igazi nagy durranás egyértelműen az lenne, ha a „Special One” a Bayern München kispadjára ülne le!

Nyitókép, fotó: MTI/EPA-ANSA Ettore Ferrari

 

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dunhill67
2024. február 12. 18:56
akkor a bajoroknak reszeltek....ez egy kókler,konkrétan..."Special One"...megafaszom:)
Reszelő Aladár
2024. február 12. 09:38
Zseniális edző 2 évre, aztán valahogy mindig kirúgják, mert ő bizonyára új kihívásokat keres.
RasPutin
2024. február 12. 09:18
Löw Zsolt? Annak is örül a mandiner ha kirúgják?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!